måndag 2 december 2013

Älgar hemmavid

I lördags när vi kom hem från jakten så skulle vi åka in till staden för att handla.
Jag tog med mig kameran med objektiv 28-135 mm. När vi kom till mitt älgfält nämnde jag för sambon att det inte varit alls älg här detta året mot förra året.

Men där är ju älg sade han!!!! Jo på andra sidan älgfältet stod en tjur och två kor. Det var  nu redan efter kl 4 (PM) så det var rejält mörkt. Sedan var det på avstånd. Jag fick några ok bilder fast jag var tvungen att höja ISO värdet.

Det var en 4taggars tjur som varit fredad på jakten. Vid närmare granskning så är det de två älgkor jag fotograferat innan i höst. Den till höger ser ju ut att var äldre och hon har jag på bild sedan tidigare http://lindsjotaxar.blogspot.se/2013/09/nu-kommer-algarna.html.
Om man tittar noga på rygglinjen så är densamma tycker jag. Otroligt att de klarat sig i jakten båda korna.
Älgtjuren är jag inte säker på att jag sett innan. Han är inte lik de jag fotograferat innan.

 
 
 
 
I söndags var vi till Kosta Outlet och shoppade lite. På vägen hem så var det ännu två älgar vi såg 2 km hemifrån. De var inte långt ifrån de tidigare vi såg under lördagen. Så mycket älg på en gång!!!
Det var en stor tjur som redan hade fällt sina horn. Undrar om det var skoveltjuren??? En kviga var i sällskap. Det blåste ju stormvindar så det var svårt att fotografera i vinden. Men jag fick några bra bilder med skärpa. Vi kunde se dem komma över fältet och över vägen. Hur läckert som helst!!
 
 
Tjuren utan horn
 
 
Kvigan står och spanar
 
 
 
Tjuren travar över vägen
 
 
 
Kvigan följer
 
 
Jag åkte ju direkt ut igen i området när jag kom hem. Hoppades att se dem igen men tyvärr. De var ju där någonstans i skogen???
Nu vet jag att vi sett 5 älgar på en kvadratkilometer och det är ju mycket. Tror nog att jag får se dem igen. Tyvärr är jag hemma först i mörker.

 
 

20 kommentarer:

 1. Ståtliga och fina! Fina bilder.

  SvaraRadera
 2. Beautiful photos of the bull.
  It is quite dangerous if they have stabbing the road.
  Very well photographed, Masjan.
  Greetings Irma

  SvaraRadera
 3. Kul!! Inte ofta man ser dem här, men man blir glad varje gång :D

  SvaraRadera
 4. "Utfart"-skiltet passet godt inn:))
  Flott opplevelse!

  :)

  SvaraRadera
 5. Hej. Hoppas allt väl med er. Jag måste bara få säga att den andra bilden är hur läcker som helst. Förmedlar massa med känslor hur det är i naturen.
  Ha det gött.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Snacka om viltrikedom ! Hoppas du kör försiktigt på vägarna däruppe...
  / Deerhunter

  SvaraRadera
 7. It must have felt great to see so many of them, and especially to see them crossing the road. Who knows if they will show up again at the brighter moments pf the day.
  Greetings, Kees

  SvaraRadera
 8. Så fina bilder , har suttit och kikat lite på flera inlägg , har ju kommit efter lite den senaste tiden , men så kul att du fångade en Sparvuggla på bild som du lagt ut i ett tidigare inlägg , just en sådan flög ihjäl sig här hemma mot fönstret , troligen bröt den nacken av sig så jag tog reda på den och nu sitter den på min vägg dock i uppstoppat skick . Den är ju så liten och söt . Ha det så bra

  SvaraRadera
 9. Kul att de visar sej, även om det väl hade varit ännu roligare om de gjort det när det var älgjakt! ;-)

  Själv har jag inte sett nån älg på jättelänge nu... Men det ligger faktiskt ett riktigt fint fällhorn på köksbordet, från en 6-taggare. Maken hittade det när han var ute i skogen i söndags, och det har väl legat där sen när nu tjurarna fällde hornen senast - förra vintern eller i våras?? Nu är han ju lite nyfiken på vart den tjuren befinner sej nu, och hur hornen ser ut på den i år. Vad vi vet har det inte skjutits någon tjur häromkring som skulle kunna vara den - men å andra sidan vandrar väl tjurarna omkring en hel del...

  Svar: har tyvärr inget tips på hur man blir av med sorkar och mullvadar som fördärvar gräsmattan... :-( På fotot i mitt blogginlägg syns den största högen efter våra marodörer - man fattar knappt var all jorden kommer ifrån, eller hur den där förhållandevis lilla varelsen lyckas putta upp så mycket på relativt kort tid! 8-X Man borde kanske skaffa sej ett gäng stora och hungriga katter...? <:-)

  SvaraRadera
 10. Så kul att du fick se och fota så många älgar:) och bra bilder fick du också tycker jag :)
  kram :)

  SvaraRadera
 11. Trevligt att du kunde fortfarande fotografer med dåligt ljus, de är vackra på. Elk ändå.
  Groetjes Tinie

  SvaraRadera
 12. Vilka bra bilder du fick nar dom travade over vagen.

  SvaraRadera
 13. Måste vara roligt att stöta på dessa djur. Vi har bara rådjur och harar, men det man inte ser så ofta att man är blyg.

  Mycket vågig här gatan, märkte jag. Visst kul att köra den.

  Önskar er en trevlig dag
  Waldameise

  SvaraRadera
 14. Det är fantastiskt med dessa ståtliga djur.
  Man blir lika ivrig varje gång men träffar på dem.
  Jag blir alldeles till mig i trasorna.Det är så maffigt.
  Härliga bilder. Det fixade du bra.
  Kramizzzzzzz

  SvaraRadera
 15. Vilka ståtliga djur och i vilken härlig miljö. Mycket fina bilder.

  /Erik

  SvaraRadera
 16. Photos 5 and 6 I find really beautiful to see.
  Very nice series of moose Majsan.
  Beautifully photographed!

  SvaraRadera