fredag 27 december 2013

Jakt hos Loke och utdelning för Ayla

God fortsättning alla bloggvänner!

Nu passar vi på att vara ute i skogen med hundarna när det är bra väder. Vi har ännu plusgrader och ingen snö.
Vi var ute igår men då blev det inga drev tyvärr. Idag fick vi komma till Lokes marker. Vi hade med oss Ayla och Trym.

Loke fick börja och han fick upp rådjur ganska snart. Det var ett fint drev och han har ett otroligt skall. Det är så spännande att höra denne lille krabat som är så duktig. Han har nu fått tre rådjur skjutna för sig.

Det blev lite fika med korvgrillning. Lillhusse till Loke bjöd på viltkorv vilket var jättegott.

 
 
 
Lokes husse kallar
 
 
Sambon satt i ett torn och passade för Loke
 
 
Viltkorvar, gott!
 
 
Sedan skulle Ayla och Trym få möjlighet att hitta rådjur. Vi hoppades att det skulle kunna bli utdelning för Ayla då hon inte fått ett rådjur skjutit för sig ännu. Det har tyvärr inte lyckats av olika omständigheter. Trym släpptes på ett annat område. Ayla fick upp rådjur ganska så snart. Trym väckte på sitt håll. Trym slog följe vilket kan hända.
 
Plötsligt så kom ett skott. Det var Lokes lillhusse som sköt......Aylas rådjur. Så kul! Äntligen! Det var en bock som hon hade drivit.
Det var en härlig dag och vi fick faktiskt lite sol mellan träden under jakten. Vi får tacka för en trevlig dag och gladast var nog Ayla!
 
 
 
 
Tack till Lokes lillhusse som stod bra i pass för Ayla
 
 
Mycket konstig björk som växt i en ovanligt riktning
 
 
 
 
Loke med lillhusse. Fick inga bra bilder på Loke idag. Hade glömt ställa tillbaka stabilisatorn på objektivet efter filmning. Ja man lär sig hela tiden.
 
 
 

 
 
 

22 kommentarer:

 1. congrats to ayla! and glad loki is doing so well.

  SvaraRadera
 2. Oh no, I know it's your job. But I feel sorry for the baby deer
  Lily

  SvaraRadera
 3. The venison sausages look great, and so well done Ayla, a great day out for all. Happy New Year to you too. Greetings from Jean

  SvaraRadera
 4. Glad to see the hunt was successful! I like your new blog header, too!

  SvaraRadera
 5. Flotte og interessante bilder! Og takk for mange fine kommentarer på bloggen min :)

  SvaraRadera
 6. Kul med utdelning ,trevlig fortsättning på helgen ,nette

  SvaraRadera
 7. Congratulations for Aylya.
  You header I find totally amazing.

  SvaraRadera
 8. Hej och grattis till en fin dag i skogen med utdelning för Ayla också :)
  Som vanligt så är det kul att kunna följa era turer i skogen via fina texter och bilder.
  God fortsättning
  /Ingemar

  SvaraRadera
 9. For deer, I think it's sad that they are shot. For the deer is a must. The bbq looks delicious out. In the Netherlands no frost but still above freezing.

  SvaraRadera
 10. Fortsatt god jul og et godt nytt år! :) Så utrolig bra at det ble skutt for Ayla! Gratulerer :) Her blir det spennende på nyåret, med en 3 år gammel haldenstøver som aldri har vært på jakt før. :)

  SvaraRadera
 11. Så roligt att det lyckades för Ayla, måste kännas toppenskönt. Vi var idag ute på en ny mark som vi ev ska få vara lite mer på....lillkillen drev på som bara tusan (kolla in bloggen), tyvärr inget skjutet idag, varken för honom eller den andra valpen. Men det var ett mycket trevligt gäng. En stilla undran, jagar ni inte med Konjak? Du vet ju att jag har ett litet extra gott öga till honom eftersom han är så lik min älskling som numera jagar i sin himmel....kan lova att det var en konstig känsla idag, när Kasper kom med drevdjuret....jag blev fullständigt paralyserad....det var som att se Hampus fara fram...jag kom mig inte för med någonting mer än att titta....det är bara J som vet om det...kunde inte med att berätta att sentimentala Carina kände så...*ler generat*...känns lite pinsamt att man inte kan släppa honom...som många säger att det är ju bara ett djur, men för mig var Hampus lite mer....fick inga egna barn så han blev som ett....usch då, nu ska vi inte prata mer sådant, det var bara du som fick reda på det.
  Önskar dig och alla dina gosingar världens bästa fortsättning och ett underbart nytt år, ifall vi inte hörs innan.
  Jättestor kram till dig från mig.

  SvaraRadera
 12. Kan nog aldrig se bilder på skjutna djur utan att känna med dem. Glad att det var ditt jaktlag som fällde bocken. Då vet jag att djuret inte behövde lida i onödan. Hunden ser mäkta mallig ut efter väl utfört jobb.
  / Deerhunter

  SvaraRadera
 13. That's the way things go: sometimes you are lucky and sometimes unlucky. Hunting is necessary to maintain a good quality of wildlife and to be sure that the area is not overcrowded with some types of animals. Lucky for Ayla that her work was rewarded.
  Greetings, Kees

  SvaraRadera
 14. mooie foto's jammer voor de ree ,
  prettige jaarwisseling,
  groetjes Herman,

  SvaraRadera
 15. Hej! Verkar som det varit en bra dag i de Småländska skogarna :). Vädret är detsamma här närmare kusten, men det blev en strandpromenad idag bara för den härliga känslan att vara ute. Ska kanske lämna en kattuggla i dina trakter i mitten av januari. Den blev hittade vid Ekhorva utanför Åseda och de ville gärna att den blev släppt där den hittades. Om det inte är för långt för dig så får du gärna vara med vid det tillfället. // Urban

  SvaraRadera
 16. Viltpølser på bål, det beste jeg vet! herlig tur og nydelig mat:) en riktig god jul videre og et herlig nytt år:)))

  SvaraRadera
 17. Stort grattis till Ayla´s rådjur.. Det är alltid extra roligt första gången. Nu är hon igång.Roligt att följa dina bilder och text om jakten. Önskar Dig och er Ett Gott Nytt År.

  SvaraRadera
 18. Godt å komme seg litt ut i jula! Trivelig serie fra jaktskogene dette :-)
  Med ønsker om et riktig godt nyttår til deg og dine!
  Rune

  SvaraRadera
 19. Roligt med lyckade jakter - inte minst för hundarna skull! Men även för jägarna måste det ju vara lite extra trevligt när det blir ett nedlagd byte. :-)

  Våra husbilsutfärder brukar ju bli ganska spontana, och då känns det lite pinsamt att tigga till sej en ställplats över natten med bara nån eller några timmars varsel... Men du ska veta att jag tänkte på dej, och även på en annan bloggvän som bor i norra Småland när vi letade ställplats i ungefär de trakterna... :-) En annan gång kanske jag faktiskt är lite modigare, och vågar ringa och fråga!?

  Hörs vi inte igen innan nyår, så önskar jag dej ett riktigt Gott Slut, och framförallt ett Gott Nytt 2014!!

  Ha det så mysigt i nyårshelgen!! :-)

  SvaraRadera
 20. Så roligt att det blev skjutet för Ayla! Härliga bilder från er jaktdag! :))

  SvaraRadera
 21. En bra dag! Hoppas ni har ett underbart nytt år.

  SvaraRadera