onsdag 7 maj 2014

Åntligen är älgen tillbaka

Tiden går så fort. Redan en vecka sedan senaste inlägget. Jag skall försöka bli bättre på det. Lite foto blir det ju i veckan ändå.

Idag skulle vi åka och hälsa på valpen Loke. Jag tog med mig kameran med 50 mm objektivet bara. Tänkte ta lite bilder på honom.
När vi körde hemifrån sena eftermiddagen tänkte jag .....undrar var alla älgar är. Men..... ja vad tror ni??
Nog såg jag två älghuvuden! De låg ner. Det var ju en bit till dem. Där stod även älgkon. Det var två kalvar från förra året. Men de var väldigt små. Jag gick ur bilen och fick en bild.
Älgkon kommer säkert att vara kvar i området. Forskare säger att älgkon kommer tillbaka till samma ställe och kalvar. Det är ju snart dags för det. Makalöst att hon i höstas klarade av jakten med sina två kalvar.
Tyvärr blev det ju väldigt smått....men nu ska jag ut och försöka hitta dem igen.


Våra tranor håller sig kvar i området. Nu har man sått fälten och det finns massa mat att äta. Undrar vad bonden säger när det växer dåligt framöver.
 

 


En morgon hörde jag en duns på köksfönstret. Nedan för låg en domherrehona. Hon verkade lite chockad av smällen. Jag satte upp henne i hasselträdet och kunde få lite fina bilder på nära håll. Annars är det ju ganska svårt. Efter en stund kunde hon flyga sin väg.

 
 

                                                  Herr domherre mumsade på havren


22 kommentarer:

 1. all beautiful! the bullfinches, cranes and moose, too!

  SvaraRadera
 2. Underbart att kranarna för linsen, fina bilder du har där av.
  Men det finns också mycket fint på finkar, underbar färg och skärpa.

  Groetjes Tinie

  SvaraRadera
 3. Fina bilder på domherre o hona. Du får inte putsa fönstren så noga.

  SvaraRadera
 4. Vad roligt att fa se tranor och tva domherrar. Vi har inga domherrar har. Talade jag om att jag var vid Hornbergasjon i april 2001 och fick se alla tranor dar? Min kusin bor nara dar och det var en upplevelse.

  SvaraRadera
 5. Nice! Love the cranes! Great photos of the Bullfinch.

  SvaraRadera
 6. Long legs on the cranes, and a stunned bird, we had that happen once, it was some time before he/she recovered enough, maybe a little concussion, and yes, they do thump loudly on the glass. Cheers, Jean.

  SvaraRadera
 7. Klart att man ska passa på att ta närbilder i samband med att man hjälper fåglar som har kraschat in i fönster! (Eller när de har förirrat sej in i huset, som den där sparvhöken jag hade tag i häromdan!). :-)

  Nu är det ett tag sen vi såg några älgar, men det har ju blivit så grönt och lummigt ute på hyggena så det går väl helt enkelt inte längre att få syn på dem där!? När är det älgkalvarna föds förresten, måste väl vara nu snart??

  SvaraRadera
 8. Naturligtvis helt underbart..vår natur bjuder på så mycket..ha de'

  SvaraRadera
 9. Fina bilder, som vanligt.
  Angående nya inlägg så skall man som amatörbloggare aldrig känna någon press eller några måsten. Man skall skriva när man tycker det är skojigt och man har lust. Därför behöver man inte heller ursäkta sig om man inte hunnit, orkat eller haft lust att skriva något på en vecka, en månad eller ett år. Läsaren förstår det.

  SvaraRadera
 10. Beautiful series of photos Masjan.
  The bullfinch is really photographed sublime.
  Greetings Irma

  SvaraRadera
 11. It's good to see that the elks returned. It's not unusual to see cranes in Scandinavia, but to get nice pictures isn't easy. Lucky you to see them. And the bullfinch, a guest with us during the winter, but rather common with you. Nice pictures of them.
  Greetings, Kees

  SvaraRadera
 12. Fantastiskt med domherrehonan....kul att få sådan kanonbilder! Bra gjort. Ja tranor, både det och andra sorter är häromkring, misstänker att det lär växa väääldigt glest på sina ställen....Fick du några mysiga bilder på Loke? Ha det gött! See you.

  SvaraRadera
 13. Tranorna tar nog mest, men lite, lite ger de tillbaka i form av gödning. Det är väl bra? Fina bilder på domherrefrun, hoppas hon blir helt återställd.
  / Deerhunter

  SvaraRadera
 14. Gorgeous critter shots.

  SvaraRadera
 15. Fina bilder från djurvärlden .Nära där att herrn blivit utan fru ,kram Nette

  SvaraRadera
 16. Hej där, så underbart att få komma så här nära Tranorna. De är verkligen vackra på sina långa ben. Bild nr 2 blir min favorit av alla dessa fina bilder. Sitter här och ler när jag ser Herr Domherre proppa munnen full.
  Så kul att älgarna är tillbaka men hur hade Loke det, blev det några bilder av honom????
  Hälsningar
  M

  SvaraRadera
 17. Excellent photos and story. I have only filmed cranes here one time. They only visit rarely. It is good to see your photos of them.

  SvaraRadera
 18. Litt typisk at de dukker opp når du minst venter det! Moro med tranene og flott at det gikk bra med fru dompap :-)
  Rune

  SvaraRadera
 19. Kul att få se älgar. Tycker att det är alltför sällan som jag ser dessa fina djur. Härliga bilder du fått på tranorna, mycket fina.

  Ha en bra helg,
  Erik

  SvaraRadera
 20. Tur att det gick bra med Domherre honan , just dom ligger mig varmt om hjärtat :) Och den översta bilden på Tranan fastnade jag extra mycke för , så vacker bild . Ha det så bra // Anita

  SvaraRadera
 21. Kul att du hittade älgarna :) och jättefina bilder på både tranan och domherren :))

  SvaraRadera
 22. Great series of pictures. I haven't see a Bullfinch in many, many years. It's a stunning bird.

  SvaraRadera