fredag 16 maj 2014

Fotocirkeln besöker naturreservatet Illharjen

Igår var det dags för vår fotocirkel. Vi skulle diskutera macrofoto. Men det blev plötsligt så fint väder så vi tog igen den missade gången då det var landskapsfoto. Det regnade rejält den kvällen och det blev andra diskussioner. Vi åkte ut till Illharjen ett naturreservat i kanten av staden.
 http://www.lansstyrelsen.se/jonkoping/Sv/djur-och-natur/skyddad-natur/naturreservat/vetlanda/illharjen-och-stora-illharjen/Pages/index.aspx

Det var längesedan jag varit där och nu var det så vackert men vårgrönt. Här är lite bilder från kvällen.
                                            Min fotokompis Bea fotograferar

Vi gick där och fotograferade och jag undrade vad vår cirkelledare Ingemar fotograferade. Jag såg ett djur försvinna över en sten......en utter!!!!! Inte visste jag att de fanns där. Jag hade ju missat att de andra pratat om det när vi gick in i Illharjen. Han fick en fantastisk bild på uttern. Speciellt när man inte ofta ser dem.....den hade jag önskat få en bild på.....nåja jag såg ruman och svansen när den försvann.

När jag nästan var hemma så såg jag mörka skuggor på ett fält här hemma.....älgar. Jag stannade en bit ifrån och smög mig på vägen mot älgarna. De stod kvar. En älgko med kalv och ett ensamt djur. Jag fick fri sikt och kunde få lite bilder. Men nu var klockan nästan 10PM och det var ganska mörkt. Älgkon blev lite orolig och jag började med lockropet. Älgkon svarade med deras skällande läte. Det gjorde hon några gånger. Jag får väl kalla mig moose whisperer nu då. Sedan sprang de sin väg. Den ensamma älgen är en tjur. Han har början till horn.
Älgkon är ganska gammal och jag är säker på att jag fotograferat henne förra året. Det finns inlägg om det.

Bilderna är ju lite brusiga då det var ganska mörkt.     Här ser man älgkons rygglinje och långa huvud vilket tyder på en gammal ko
Skakig bild men vill visa att det finns gamla älgkor som får kalvar  

Älgtjuren och kalven


   Imorgon åker jag till Öland för fotografering. Vi skall träffas från vår fotocirkel där på söndag men jag åker redan imorgon och utforskar Öland med min kamera.  14 kommentarer:

 1. elk whisperer. :)

  really loved the area you were inn for your photography class!

  SvaraRadera
 2. - Halloj på Höglandet.
  - Kanonbilder !
  Måste vara en fördel att kunna prata med älgarna....
  Lycka till på Öland.
  - Ha en riktigt trevlig helg !!!
  Hälsar Henning och Blondin-Ida..:o)

  SvaraRadera
 3. Beautiful photos of the elk, even nature there is very nice.
  Beautiful area to with some people take pictures.
  Greetings Irma

  SvaraRadera
 4. Jag alskar ju att fa se bilder av den svenska naturen och att bli pamind om att de vackra ljusa sommarnatterna ar pa vag. Jattefina alg bilder.

  SvaraRadera
 5. Så trolske bilder av gammel skog.
  Jeg likte de veldig godt.
  Kram fra meg.

  SvaraRadera
 6. Vilken mysig plats, så grönt och fint! Läckert med uttern! Du får fara tillbaka och försöka fånga den på bild :) Ha det så kul på Öland :D

  SvaraRadera
 7. A great area to pay a visit to, especially now that you know about the wildlife over there. Hopefully you see a lot of interesting things on Öland.
  Greetings, Kees

  SvaraRadera
 8. Fin bilderserie det her, gleder meg til bilder fra Öland :-)

  SvaraRadera
 9. Åh, vilken vacker plats och att det sedan finns Utter låter så spännande. Blir väl återbesök där.
  Fina vackra bilder, gillar även de två på deltagarna som jag tycker är superläckert komponerade. Måste vara jättekul att delta i den här fotocirkel.
  Hälsningar
  M

  SvaraRadera
 10. Vad härligt att få se! Vackra spegelbilder i vattnet. Att du dessutom fick se, och locka på, älg sen var ju en fullträff. Jag spanar också febrilt efter älgar att locka men än har jag gått bet.
  / Susanne

  SvaraRadera
 11. Hej, vad roligt med utflykt och så fina bilder det blev :)
  Passar på och tackar för dina fina ord hos mig. Lycka till med makro. Det är underbart värld och inte alls så svårt, så jag väntar med spänning på dina makrobilder :)
  Hälsningar Halina

  SvaraRadera
 12. A very nice Majsan Nature Reserve.
  Also you foto'z ijn very beautiful. But no macro landscapes, which are always very nice. Also a nice elk. Photo 5 and 8 are really beautiful to look at and very beautifully photographed.
  Greetings, Helma

  SvaraRadera
 13. Vilka underbara landskapsbilder! Gillar verkligen bilderna på lilla bäcken.

  Ha en bra vecka,
  Erik

  SvaraRadera
 14. Illharjen är fint, där har jag varit många gånger. inte minst i jobbet direkt efter stormarna Per och Gudrun.

  SvaraRadera