onsdag 14 maj 2014

Kvällstur med överraskning

Igår var det regn hela dagen vilket kanske behövs nu när allt skall gro. Ikväll tog jag mig en tur som vanligt. Tänkte mest åka ner till dammen och se hur kanadagässen mår. Ungarna är nog ganska skyddade där. 
Som vanligt var ormvråken ute på fälten och sökte efter mask eller möss. Inga älgar var framme ikväll.
När jag körde ner mot dammen stod ett rådjur på vägen, en bock. Det var lite långt till honom. Han tittade efter sig och jag förstod att flera skulle komma. Men vad var det som kom.........jag såg det direkt!! Dovhjort!! Två stycken! Jag har aldrig hört om att dovhjort slår följe med rådjur. Fick en oskarp bild på dovhjorten men det är bevis. Vad kul om de etablerar sig här. Jag har ju fotograferat en dovhjortsbock med älgarna för två år sedan på älgfältet.

Kanadagässen mår bra och alla åtta ungarna är kvar. Jag hoppas de klarar sig. De är lite rädda för mig ännu. Men det var tuffa idag och simmade en bit ifrån föräldrarna.
Lite fler rådjur såg jag ikväll. Nu ser man att geten inte har långt kvar tills de ska få sina kid. Magen hänger ner ganska bra nu.
För övrigt kan jag ju skriva om att Vilja smet ut igår. Jag hörde hur hon drev. Klockan var ca 4 PM. Jag körde alla vägar här hemmavid men hörde henne inte. Hon är snabb när hon driver och hon kunde vara långt bort snabbt.
En granne kom och berättade att han sett henne. Hon ville inte komma till honom utan skällde ut honom i stället och sprang vidare. Jag kunde lokalisera henne då jag hörde hennes väckskall och då var det bara att springa. Jag fick tag i henne i en gran plantering och då var kl 7 PM. En trött Vilja var det sedan....3 timmar på rymmen!!

                                                              Vilja

8 kommentarer:

 1. oh, glad you caught her again! scary!

  nice sightings on the deer and goose family!

  SvaraRadera
 2. Did Vilja go out by herself? What a relief to find her after 3 long hours, Both of you will be so tired, and maybe tears of joy when you finally found her. Hugs, Jean.

  SvaraRadera
 3. Great shots! Glad you got her back!

  SvaraRadera
 4. Great pictures, great that there is now fallow deer there.
  The last picture of the dog is so sweet.
  Greetings Irma

  SvaraRadera
 5. Spännande tider hos dig nu, jättefina bilder som väcker intresse. Inte lätta att ha koll med en dam med egen vilja. Tur att allt gick bra och ni kan pusta ut. Vilja ser tämligen nöjd ut.
  Kul för dig att gå macrokurs, jag fotar alltid med manuellt fokus när jag har macrot kopplat. Stativ funkar inte för mig utomhus, tar jag till när jag leker inomhus och då också utan autofokus. Försöker hitta naturliga stöd i naturen.
  Ha det så gott.
  M

  SvaraRadera
 6. Herlig når man kan se så masse dyr på en kveldstur.
  Kram fra Karin

  SvaraRadera
 7. Tycker Vilja verkar nöjd med sin kväll efter välförrättat värv, som det heter. Och en bra bild blev det.
  / Deerhunter

  SvaraRadera
 8. Excellent photos of the Deer, and whatabout Want, lovely.

  SvaraRadera