onsdag 28 maj 2014

Sommardagar redan?

Det har varit en hel del aktiviteter så jag har inte kommit ut och fotografera i det fina vädret.
Förra veckan gick vi ner till sjön och inledde vår grillmiddag för året i det fina vädret. På torsdagen hoppade sambon i vattnet och det var riktigt varmt. Hundarna njöt som vanligt nere vid vår lilla sjö.


Sambon tog sig två dopp

Vassen har inte kommit upp ännu

På fredagen kom Loke, Tyras valp. Jag skulle träna honom lite inför utställningen den 8 juni och han skulle få leka med sina halvsyskon. Det var väldigt varmt och han var ganska slut.
Jag tog lite bilder i hans framfart. När jag låg där på magen i trädgården flög något annat över oss. Jag fick rulla runt för att hänga med. En glada!

                                                                 Loke                                                  Den gled över vårt päronträd


I helgen var det jägarexamenselevers träning som jag hjälper till med och på söndagen städdag på skjutbanan. Hela helgen på skjutbanan var lite mycket.

Sedan löper både Ayla och Tyra. Jag har varit iväg 2 turer ner till Växjö Djursjukhus och tagit prover. Trym och Ayla ska paras men det har inte gått så bra. Jag har haft fullt jobb att se till att det skulle bli.  Imorgon åker jag till Mariestad. En resa på ca 3 timmar. Tyra ska paras med en fin taxpojke. Men innan jag åker står jag på skjutbanan med jägarexamenseleverna en sista gång innan uppskjutningen.

Glömde denna bilden från Öland. Den är jag rätt nöjd med.27 kommentarer:

 1. Snygg Ölandsbild,lycka till med taxpojken ,trevlig helg ,nette

  SvaraRadera
 2. Så härligt det ser ut där vid sjön! :)) Vi har också haft varma härliga dagar, men nu är det kallt...Lycka till med parningen! och riktigt snygg bild på snäckan! :))

  SvaraRadera
 3. Loki looks like a very promising young guy! I hope the the show is good for you! I will cross my fingers. I also hope that the matings were successful and that we will see puppy photos this summer/autumn. :)

  SvaraRadera
 4. the snail is beautiful. the pups are always adorable! hope yours recover well and good luck with breeding!

  SvaraRadera
 5. You are such a cute Loki
  Lily & Edward

  SvaraRadera
 6. Loki is a cute little guy! Adorable face!

  SvaraRadera
 7. Wünsche Dir viel Glück mit Tyra, hoffe es klappt alles gut..
  die ersten Sätzte Schwedisch ....
  Jar förstär inte
  Kan du talar längsammare
  Wir üben noch ;-)
  Grüsse Frank

  SvaraRadera
 8. Beautiful pictures of the lake.
  Here, it was warm, but not anymore, it's cold and raining for two days straight.
  Photos of the dogs are sublime.
  Greetings Irma

  SvaraRadera
 9. - Halloj på Höglandet.
  - En fin serie bilder, med en perfekt
  blandning av motiv !
  - Ha en fortsatt bra dag !
  Hälsar Henning och Blondin-Ida....:o)

  SvaraRadera
 10. Fantastic series, Majsan. Great to read you have some warmer weather now. The pictures of Loki are so cute. Really well done. Have a nice day. Greetings from the Netherlands, Joke

  SvaraRadera
 11. Det var en i mina ögon ovanlig snigel ! Vet du vad för sort? Ser oxå att det ju går utmärkt att macrofota med helt öppen bländare.
  /Deerhunter

  SvaraRadera
 12. It's nice when you can enjoy warm summer days. You 'll always be busy with keeping the dogs in good condition. Sometimes it is unavoidable to drive long distances for the dog's sake.
  Greetings, Kees

  SvaraRadera
 13. Jag skulle valt att göra exakt samma som vovven , alltså stannat kvar på bryggan :))) Och Loke ser för härlig ut då han kommer :) Och Snigeln den såg häftig ut med sitt "polkahus" . Ha det så bra // Anita

  SvaraRadera
 14. Oh yes, you caught a Red Kite, brilliant.

  SvaraRadera
 15. Wonderfull fotos, greeting from Belgium

  SvaraRadera
 16. Lovely blog, greeting from Belgium and two golden retriever cerise, and Zitablue

  SvaraRadera
 17. Beautiful foto'tjes and your friend dar nice swimming. You've Lokit in training for the show on 8 June and I hope he will win. A prize Your last picture of the snail I find really beautiful.
  Very fine Sunday.
  Greetings, Helma

  SvaraRadera
 18. Vad sot han ar. Blir det mer valpar nu? Jattefint kort pa fageln, jag laste att den heter Red Kite pa engelska. Jag kanner inte igen den sedan jag bodde i Sverige.

  SvaraRadera
 19. Vilka ljuvliga bilder du fått till! Så mysigt där på bryggan och sedan de där Loke kommer ångande...myyyys! Men vad synd att jag inte varit ute på datan, hade du inte kvar mitt telefonnummer? Jag har ju haft semester så det hade ju passat hur bra som helst om du kommit förbi! Hoppas vi kan få till det och ses någon annan gång. Det blir väl fler tillfällen på ett eller annat sätt.
  Ha det gott.
  Kram C

  SvaraRadera
 20. Hoppas det går bra med de planerade valpkullarna! Spännande tider att vänta på nya småttingar!! :-)

  Hoppas även att det går bra för dina jägarexamenselever när de ska skjuta upp!! Här hetsas det en del på dottern och hennes kille att de måste ta jägarexamen nu, så de sen (när de har flyttat in i renoveringsobjektet) kan sitta i köket och skjuta vildsvin utanför fönsterna! ;-)

  SvaraRadera
 21. Superfina bilder och vilket härligt sommarväder ni verkar ha! :-) Stort lycka till med alla projekt! Kram kram!

  SvaraRadera
 22. Vilken läcker snäcka! Aldrig sett..snyggt foto!

  Steffe

  SvaraRadera
 23. Awww -sommaren! Fina bilder, men vattnet är för kallt för mig just nu...

  SvaraRadera
 24. Prova å spela upp en sparvugglevissling så hör du om det är ngn som svarar på det...eller om du visslar som en sparvuggla själv...men det är ju under förutsättning att det finns ngn i närheten då förståss...jomen jag har nog sett såna snäckor du nämner men inte den färgvarianten här är de bruna/mörka...här spöregnar det nu...

  SvaraRadera
 25. You really got some cute pix of the dogs. Hope you are enjoying the warm weather also. You really do have a harsh winter there. Take care and will try to return soon. I haven't forgotten to write...will do that soon...maybe tomorrow. Still slowly moving into my new apartment and it's coming along real good. Later my friend! :)

  SvaraRadera
 26. Masjan jag har 4 bloggar njuter!
  av omständighet veckor jag inte har varit där, men jag kommer tillbaka till vid!
  Tack, g, Annie
  g,
  Annie

  SvaraRadera