måndag 21 mars 2011

Hundträning med Ayla

Idag var det dags för vår träning. Valparna klarar sig fint med Tyra utan att man behöver passa dem hela tiden. Tyra är en sååååååååå perfekt mamma.
Vi kunde vi inte vara nere på fältet där vi brukar vara pga tövädret så det var bara is och vatten. Vi kunde gå runt i gruset framför huset då vi inte var så många. Idag var det lite kaos på alla hundar faktiskt. Den enda som uppförde sig var Bella, jaktlabben i gänget. Sedan var det lite fart i henne då hon oftast är rätt seg utom när henes husse ropar köttbullar då kommer hon som ett skott.
Vi hade sedvanliga övningar, linföring, serpentingång och inkallning. Ayla ville inte sitta i det blöta gruset. Hon halvsatt liksom, det såg jättekul ut. Sedan var det si och så med inkallningen. Hon ville inte stanna kvar vilket hon ska. Inkallning med 2 skålar med hundgodis som störning klarade hon fint .....men.....segare hund har jag inte sett. Hon som brukar komma som ett skott vid inkallning. Hon vankade fram som en anka.....
Undrar om hon var loj idag för tror att hon skall ev börja löpa. Hon har varit sig lite olik idag.
Sedan vår Toker i gänget, Astrid. Hon spanade in skålarna redan när instruktören satte ut dem. Swisch sade det och hon var framme i skålen. Matte och instruktören bara vrålade NEJ!!!!!! Mums tänkte Astrid, jag fick ändå....
Hoppas det går bättre nästa vecka.Astrid spanar in skålarna med hundgodis

Här är Astrids matte och instruktören beredda och avbryta henne när hon slänger sig i skålarna.

Valparna har blivit riktiga tjockisar nu. Sedan i fredags har de gått upp 150 gr och det syns. Hoppas att i slutet av veckan deras ögon öppnas. Då blir de ju lite mer personliga.
Annars har det varit lugnt i valplådan. Upplever att de kravlar runt mer nu. Tyra är ännu lite orolig när man håller dem för länge och gosar med dem. Men det är ju så mysigt.


En fin bild från kvällen när solen gick ner. En fantastisk färg var det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar