söndag 6 mars 2011

Alltid lika jobbigt

Idag kan jag nog skriva om det. I torsdags fick Nova somna in. På fredagen den 4 mars skulle hon fylla 15 år. Det är alltid lika svårt och sorgen är tung. Vi har ju kamperat ihop i 15 år och det har varit fina stunder. Alla hundar är ju speciella på sitt sätt men Nova var något alldeles speciellt. Det kan säkert alla verifiera som träffat Nova. Speciellt våra stand-in matte/husse som varit hundvakter vet. Hon och Trixi som vi fick ta bort för nästan 3 år sedan var ju alltid tillsammans. Nu får de sällskap igen.

Hon var pigg i torsdags och när sambon kom hem mötte hon honom med glädje och skutt. Det var ju väldigt svårt att åka iväg då. Man har ett speciellt rum hos djurkliniken som man har till avlivningsrum. Det är inte så sterilt som en undersökningsrum. Det finns ett sådant bord, 2 stolar, en Bia-Bia bädd, lite fina tavlor och ljus. Sedan går man direkt dit utan att komma in i själva djurkliniken vilket känns väldigt bra. Djurvårdaren som skulle låta Nova somna in hade varit med på de 2 senaste operationerna och det var jobbigt för henne.  Nova hade ju charmat alla med sin pigghet för sin ålder.
Jag hade Nova i min famn medans hon fick den lugnande sprutan och hon blev inom några minuter trött. Djurvårdaren lade en fin vit hundfäll som vi lade henne på och den sista sprutan gavs. Tårarna rann på oss men det är ett ansvar man har. Nova hade inte klarat sig ifrån tumörerna som bara växte nedtill. Hon slickade sönder allt och hur länge skulle det kunnat gått??
Vi körde till Kullsäters Djurkrematorium http://www.djurkrem.nu/. Vi fick ett bra mottagande och man skulle ta hand om Nova på en gång vilket kändes mycket bra. Vi skall hämta henne idag vilket även det blir jobbigt.

Här är en morgon för ca någon vecka sedan. Nova var alltid matglad och skulle ha först.
Här är sista filmen med Nova samma dag som hon fick somna in. Hon var fantastisk taxtjej.

Nu är det snart dags för Tyra att valpa. Beräknat till den 10 mars. Hon är inte tjock alls så det kanske bara är de 2 vi såg vid ultraljudet dag 29. Mina vänner som är båda uppfödare kom förbi och tittade på henne och de höll med. Deras tik som skall valpa den 15 mars är som en ballong. Men man får vara glad att det blir dessa.
Så här skönt hade hon i morse när hon drog sig i sängen. Dock blir vår sömn störd rätt ofta nu då hon beöver gå ut flera gånger under natten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar