måndag 28 mars 2011

Hundträning i ljusare tider

Vilken skillnad det var att åka iväg till träningen med Ayla och det var ljust. Vi var inte så många men ett troget gäng som brukar komma var med. Vi fick vara vid huset då det på fältet ännu är halt. Skall bli trevligt och flytta till hundängen där vi brukar vara när våren kommer.
Det var våra sedvanliga övningar som alltid är bra att drilla. Idag var våra vovvar mer på alerten och pigga än förra måndagen.
Vi körde inkallningsövningar lite längre ifrån och genom terrängen. Ayla fixade första svängen bra men inte andra. Då skulle hon absolut inte sitta kvar så vi tog bara en kort sträcka.
Våran Toker alltså Astrid for runt som vanligt första vändan. Det var lite långa ramsor från matte hörde vi men andra svängen var det bara fint. Astrid gjorde en perfekt inkallning.
Vi hade även skott idag. Det är bra att träna hundarna och vara lugna. Jag gick iväg med Ayla lite för säkerhets skull. Men hon var mer intresserad av dofter som kom med vinden. Troligtvis rådjur.
I slutet var det lite dummy övningar. Ayla är ju inte tränad på sådant. Men wachtlarna och springes var mer heta på det. Å såklart Astrid!!! Hon for ju runt med dummyn och hade skitkul. Det fanns ju inte en tanke på att komma till sin matte då. Men efter ett tag och ramsor från matte så kom hon ju.
Lite bilder från kvällen. Det var ljust och fint när vi började men det blev mörkt fort,
Instruktören för kvällen med sin labbe Bella som förväntasfullt tittar på dummys som skall användas idag.

                                      Snart behöver vi inte träna i mörkret

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar