lördag 23 juli 2011

Kantarellerna har kommit

Idag har det varit blandat med sol och regn. Det är nog bra att det kommit lite regn för nu har kantarellerna poppat upp. Det har blivit två kantarellpajer idag. På eftermiddagen blev det en skörd till och mer ska det bli imorgon tänkte vi.
Kantareller är ju så gott

På promenaden idag hade man fullt sjå att springa efter valparna. De får ju gå lösa ännu på skogsvägarna och i koppel på byvägen. Nu börjar de bli lite tuffa och vågar springa in i skogen. Då gäller det att träna inkallning. Än så länge sitter det rätt bra. Undrar dock när de får dofter av rådjur som passerat. Då blir det säkert lite drev. Men det är ju ljuv musik.

På eftermiddagen fick vi för oss att gå ner till sjön med middagsmat. Jag var lite tveksam för det hade ju varit skurar och allt var blött ute. Men sambon övertalade mig. Solen var ju på väg tillbaka och det var ju varmt ute.
Det var massa kantareller nere vid sjön. På ställen som jag inte sett dem förrut. Det bådar gott för svampsäsongen.
Efter en liten stund började så regnet komma. Det var bara att sitta med badhandduken över sig en stund. Sedan lättade det upp och blev en jättefin kväll med grillmat och gott att dricka till.
Vovvarna njuter ju av att vara där nere. Vilja gled ner i vattnet när hon stod på en sten och några simtag fick hon ta. Det var bara husse som badade. Vi glömde termometern hemma så hur varmt det var vet vi inte.
Lite vilder från kvällen.
Fint när vi kom ner
Sedan blev det blött
Regnmolnen drar bort
Trym
Trym fått en bra utsikt från husses knä
Konjak och Ayla spanar ut i det fina vädret som blev
Vilja

Imorgon blir det spårläggning till de små och Ayla. Får se om Ayla gör bra ifrån sig så då kanske man skall starta ett anlagsprov. Hoppas på fint väder imorgon.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar