tisdag 7 februari 2012

Morgonfenomen

Imorse när jag tittade ut vid 6.30 tiden såg jag något konstigt borta vid horisonten. Det var ett runt gulrött klot. Jag sprang in efter kameran och tog en bild. Tänkte det blir nog inget för det var ju rätt mörkt ute.Jag är inte så hemmastadd att fotografera i mörker. Det var månen som hade en annorlunda färg. Det försvann ganska fort och jag var glad att fått fånga det på bild. Strecket som syns är en elledning.


Efter ett tag så var det ett rådjur plötsligt i trädgården och åt äpplen vid ett äppelträd. Jag skrämde det när det åt men jag fick en bild innan den skuttade iväg till skogs. Kanske kommer hon tillbaka imorgon nu när hon hittat äpplena som är kvar på trädet. 
Det var fler besökare i äppelträdet. Inte sett dem innan. Björktrastarna mumsade gott på äpplena. Men de var väldigt vaksamma och det var svårt att smyga sig på dem.

8 kommentarer:

 1. Wonderfull pictures..... good shots again.

  Greetings, Joop

  SvaraRadera
 2. Ja, richtig, die Vögel fliegen immer weg!
  Mir geht es sonst auch so, aber diese Vögel konnte ich fotografieren, juhuiii!

  Du hast ja auch schöne Vogelbilder gemacht und auch ein noch ein Reh fotografiert.
  Um den Mond zu fotografieren, hattest du mehr Zeit :-)) aber der wandert auch und man muss länger belichten.
  Die Natur bewegt sich oder wird bewegt (vom Wind) ausser die Steine.
  Dafür freut man sich, wenn man ein schönes Bild schiessen kann.
  Du machst immer wieder schöne Bilder.
  Liebe Grüsse
  Angela

  SvaraRadera
 3. Så trevligt med så fina besök i trädgården!! Jättefina bilder också :)

  SvaraRadera
 4. Månen får väl lite knepigare färg när det är mycket skit i atmosfären. Det blir mer atmosfär som ljuset skall passera när månen står lågt, därför blir den (brand)gulare då. Nu har vi ju näst intill perfekt smogväder, är glad att jag inte jobbar i Göteborg längre ;-)
  Så länge trasten käkar frusna äpplen om vintern är det väl OK, men när den raidar mina fruktträd på sommaren blir jag lite purken!

  SvaraRadera
 5. Stilig månebilde da. Mange flotte besøk i hagen.
  Ha en trivelig uke til deg.

  SvaraRadera
 6. Härliga bilder och mån bilden blev ju jätte bra :) Ja vi får hoppas på att rådjuret kommer tillbaka igen ..det var en jätte fin bild du fick på den :)
  kram

  SvaraRadera
 7. jag vill också ha en trädgård. fast får nöja mig med det jag ser när jag är ute till fåglarna. igår såg jag minst 4 rävar. det var lite spännande faktiskt :)

  fina bilder!

  SvaraRadera