lördag 18 februari 2012

Rävjakt

Idag var det dags för rävjakt. Vi hade hyrt in en stövare och även en grythund. Det var en mulen morgon men med lite kylgrader under natten var det vackert frostigt. På vägen till jaktmarken fick sambon bromsa för två älgar, en tjur och en ko. Jag hade kameran i knät och var inte lätt att ta en bild med en älg på vardera sidan om vägen. Det blev inte så bra då jag hade mitt 28-135 objektiv på. Teleobjektivet låg ju i ryggsäcken bak i bilen.När vi kom till jaktmarken hade de redan släppt hunden och på väg till våra pass hördes smällen. En jaktkamrat hade fällt räven. Det hade inte gått många minuter på drevet förrän räven sprang rätt på honom. Vi ställde ut och provade igen. Spej sökte ut nytt och fick sedan upp en räv. Drevet gick pågick flera timmar och var nära mig men det vände. Till slut fick vi tillbaka en trött Spej.


En glad skytt. Tack för att jag fick visa bilden.Spej var så trött i husses knä när han blev hämtad så det gick nästan inte få ut honom ur bilen.
Spej heter Skogsdalens Spej och är 5 år. Han är en mycket duktig rävhund. Dessutom är han utställningschampion med tre raka certifikat och har ett första pris på drevprov räv.
Under denna veckan har det skjutits fem rävar för Spej.På hemvägen fick sambon bromsa för jag såg en älg igen såklart. Kameran framme men fel objektiv igen. En bild för att dokumentera att vi såg älg även med massa skräp ivägen.16 kommentarer:

 1. Kul dag! ska ut på rävjakt den 10:e, nån kände nån med ett par stövare som ska bjudas in, det ska bli spännande.

  SvaraRadera
 2. Bild nr 4 gillar jag skarpt! Tycker du fick bra bilder på älgarna med :) Å så fin och duktig Spej är, ser riktigt slut ut...Härlig dag :)

  ps bra att du tog bort ordverifieringen :))ds

  SvaraRadera
 3. Fine bilder som alltid. :) Flott og flink hund. Artig med revejakt når det fungerer med hunden.

  SvaraRadera
 4. Wonderful photograph's..I love the Beagle

  SvaraRadera
 5. Fin fin älg, men stackars räv...

  SvaraRadera
 6. Bra dere fikk en rev. Spej virker jo som en super hund. Her for mye snö til ens å forsöke jakt. Harespor og revspor finns, men snö finns enda mer.

  SvaraRadera
 7. Verkar ha varit en spännande dag med många djur i skogen. Fina bilder blev det ju också. Lite nyfiken på vad man gör med räven, inget man äter direkt?
  Må väl / Kenny

  SvaraRadera
 8. Händelse rik dag med så många älgar ,här ser man knappt älgar mera ,vid senaste flygräkning fanns det ingen på det här området där vi bor .Räven har jag sett massor med spår av ,i vårt hus jagas inte räv endast älg o and .Trevlig söndag ,Nette

  SvaraRadera
 9. Jag tror att nästa gång följer jag med er när jag vill se nån älg=D...Jätte fina bilder..och vilken fin räv och sist men inte minst..vad söt lille hunden var..Ha en jätte trevlig dag.

  SvaraRadera
 10. Good nature photo's..... nice work.

  SvaraRadera
 11. A most handsome and talented hound! Jack

  SvaraRadera
 12. Beautiful fox. Spej is a great looking hound.

  SvaraRadera
 13. Das Bild vom Elch ist gut. Der Elch ist halt in der Wildnis, da hat man nicht immer das ideale Objektiv.
  Spej hat sicher etwas leckeres zum Fressen gekriegt als Belohnung für seine gute Arbeit, hoffe ich :-)

  SvaraRadera
 14. Nice to get an impression of the winter in Sweden.It remembers me of visits to Finland in the past: snow in wintertime, elks and reindeer in the summer. It is a long time ago that I saw elks in Sweden, great animals, I love them. Besides that, you made nice pictures of the winterscenes.

  Greetings, Kees

  SvaraRadera
 15. hm jag vill också se älg. avundsjuk ;)fina bilder!

  SvaraRadera