lördag 25 februari 2012

Snön borta

På en vecka har vår snö försvunnit. Med några dagar rejält med plusgrader,regn och blåst har snön försvunnit. Det ligger kvar lite snö i skuggor där solen inte når. Jag kan inte komma ihåg att snön har försvunnit så fort. Det har varit rejält med nordlig vind idag så det har varit kyligt. Jag har ändå gått en långpromenad med vovvarna i skogen vilket var härligt att inte behöva plumsa i snön.

Idag har jag haft tur med vilt. När jag kom från staden så stod det en älg på vägen vid "älgstället". Det var ju tre. Troligtvis det gäng jag fotograferade (se blogginlägg 27 dec) ko med två kalvar. Det var i samma område. De hade precis gått över vägen och det var tjurkalven jag såg. De stod så fint i ängen....jag slog av motorn och rullade med bilen nedför ett litet krön. Då skulle jag få fritt fält att fotografera. Men kvigkalven blev orolig och satte fart. Attans vilken otur. Fullt trav på alla tre. Det blev inga bra bilder där.

Se hur graciöst tjurkalven tar sig över taggtråden.


Otur att de stannade så härSedan tog jag mig en tur på sena eftemiddagen innan solen skulle gå ner. Tänkte se om jag kunde se lite vilt att fotografera. Jag hann bara en bit då jag såg två rådjur. Det var lite långt avstånd till dem.


Jag tog en tur till "älgstället" men de var inte tillbaka. Jag såg däremot ett rådjur som blev alldeles för suddigt på det långa avståndet mellan träden.

Nu började det skymma rejält. Det var en härlig spännande himmel ikväll.Dags att åka hemåt. Vad ser jag...ännu en älg. En ensam ko, henne har jag sett innan. Hon stod på åkern och åt. Detta var inte mer än kanske 300 m från älgfamiljen jag såg innan på dagen. Det var även här långt avstånd. Känns som mitt tele inte räcker till alltid.Jag körde in på en skogsväg i hopp om att se älgfamiljen men icke. Däremot såg jag ett rådjur hoppa iväg på långt håll. Nu började det bli mörkt och kl var 6 PM.

10 kommentarer:

 1. Hi, i just found your blog when i was visitng a friend, and i dicided to come and visit you, beause i like to watch new blogs :)

  talking now about your photos, let me tell you the last 2 photos are just magic and amazing, congrats :)

  SvaraRadera
 2. Spännande, det lyfter hela tillvaron när man får se så mycket djur på en kväll och va fint det ser ut med alla ekarna där kalven hoppar över stängslet

  SvaraRadera
 3. Det var ju fint att se så många djur på en dag här får vi vara glada om vi ser en i halvåret .Snön gnistrar så vackert i solen här idag så det blir nog en fototur efter alla måsten idag ,kram Nette

  SvaraRadera
 4. Kul med massor med djur, här har rådjuren minskat kraftigt igen,de föregående hårda vintrarna och lokatter lite varstans har nog
  decimerat stammen.
  Smygjagat mycket rådjur på höstarna de senaste åren sen jag blev utan hund, men tittar bara på dom innan jag smyger vidare.
  Kanske stammen ökar om nåt år igen så man kan våga fixa sig en sadel igen!
  / Fredde

  SvaraRadera
 5. Hello Lindsjö,

  what a great series you have put down here :-) and I see a real moose! Wow, that you see here, of course. Great that you got this lens for you.

  Also pictures of the beautiful colored sky are very beautiful. Really enjoy this weather.

  Greetings, Helma

  SvaraRadera
 6. I can't imagine what it would be like to see those guys in my back yard. They are awesome!

  SvaraRadera
 7. så härliga bilder! dom första bilderna var ju bara hur läckra som helst. kul att få med det på bild :)

  SvaraRadera
 8. Lucky you. You saw the moose and managed to take pictures of them. It looks like they are not as shy as I expected.

  Greetings, Kees

  SvaraRadera
 9. Sooo schön, wenn man Tiere in der Natur beobachten kann.
  Das weckt den Jagdinstinkt und man will mehr Tiere sehen.
  Tolle Bilder von freilebenden Tieren.

  SvaraRadera