onsdag 13 juni 2012

Inga fågelungar

Jag var på en fototur igår för att se om det kommit ungar hos familjen skäggdopping och söthöna som jag fotograferat innan. Men det var inga ungar hos någon av dem. De borde väl ha fått ungar nu?
Men jag kunde ta lite fina bilder. Det for en fågel runt mig och dök ner i vattnet efter fisk. Vet inte vad det var för något, någon vet säkert.


Det var en fin kväll med sol och naturligtvis fick jag se lite rådjur igen. Spanade efter den fina bocken från i måndags men han syntes inte till. Såg några bockar till faktiskt men de var lite för långt håll till.


Sedan är det ju orutin att åka ut med batterilampan blinkande. Men jag hann och ta 240 bilder varav de sista var på geten och smaldjuret.


Jag hade hoppats att få se lite rådjurskid men inte har jag haft den turen ännu. 


17 kommentarer:

 1. always enjoy seeing your deer as i don't get to see them here (they are around, but not at our place).

  SvaraRadera
 2. härliga bilder. så irriterande vet ju vad det är för fågel men nu kommer jag fasen inte ihåg vad den heter ;)

  SvaraRadera
 3. så fina fågelbilder trots blinket ,inte kul då batteriet tar slut nitt framför pangbilden ,kram Nette

  SvaraRadera
 4. Skräntärna tror jag att det är :) Jättefina bilder från kvällen, där den första blir min favorit. OJ det blev många bilder, sparar du alla du tar? Jag raderar mycket, (och ibland ångrar jag mej...) tycker att det blir så mkt att hålla reda på om jag ska spara alla... Ha det/Susanne

  SvaraRadera
 5. Vad skont att du kan ta dig ner till sjon pa kvallen. Det har blivit varmt har nu. I gar traffade vi pa en skaller orm alldeles utanfor huset. Sa sommaren ar har nu.

  SvaraRadera
 6. Hei igjen
  Så herlige bilder av fuglene.
  Alltid fint å se dem.
  Og herlige rådyr. Det er det fineste å se syntes jeg.
  Ha en toppers dag.
  Klems Karin

  SvaraRadera
 7. Jag har inte heller sett något rådjurskid än - och knappt några rådjur heller på sistone, faktiskt. Tiden har inte riktigt funnits till att åka ut om kvällarna och spana - det har varit studentförberedelser och festligheter i samband med den som har gällt. Men nu är det över, så äntligen ska det väl bli tid för annat också. Insåg tidigare i morse, när jag var ute i trädgården en stund med kameran, att jag tyvärr har missat väldigt mycket kring fåglarnas häckning i år. Det verkade vara tomt i de flesta bon och holkar nu... Fast vissa fåglar kommer ju att lägga en kull till, så jag får försöka hänga med då istället! :-)

  SvaraRadera
 8. Är det inte dåligt batteri kan man ge sig tusan på att man glömt formatera minneskortet. Självklart tar man heller aldrig med sig de reservkort man sparat, så rätt som det är blinkar en annan lampa. Det är livet i ett nötskal för somliga av oss fotografer, vi som inte lär oss... Fina bilder på tärnan och jag hoppas du snart ska få korn på kiden.

  SvaraRadera
 9. Härliga bilder. Alskar den tredje med flygande fåglar!

  SvaraRadera
 10. Fina bilder. Min favorit är bilden på råna. Tycker om att den bakre finns med i bilden lika vaksam, men lite vid sidan om/Brita

  SvaraRadera
 11. Hi,
  From your pictures it is becoming clear that it is full spring now, although you haven't seen young animals yet.
  The flying bird looks a lot like the common tern, I think.
  Greetings, Kees

  SvaraRadera
 12. I love the blurr action photo of birds in flight

  SvaraRadera
 13. Kanonbid på tärnan. Ja, de här med batterier kan ställa till det...

  SvaraRadera
 14. Bilden på änderna va snygg, gott om rörelse i bilden, men en grann råbock, det slår det mesta

  SvaraRadera
 15. Vilka vackra bilder du tagit , tycker mycke om dina Tärnbilder "tror dom heter så kanske "Jag är ju så dålig på fågelnamn :)

  SvaraRadera
 16. Hej!
  Ja, inte kul när batteriet tar slut....
  Du fick i alla fall massor av fina bilder från turen och du blev en "läxa" rikare. Det där med batteriet. När det gäller den fiskande fågeln så det är en fisktärna som du fick så fina bilder på.
  ha en fin kväll
  /Ingemar

  SvaraRadera
 17. Mange fine fugle bilder her ja.:)

  SvaraRadera