onsdag 6 juni 2012

Sveriges Nationaldag

Idag var man ledig som de flesta på Nationaldagen. Fast för mig hade jag gärna kunnat behålla Annandag pingst i stället.
Vädret var rätt ok hos oss och man kunde vara ute i trädgården och greja lite.

Jag gick med kameran i trädgården och plötsligt kunde jag fånga detta som flög in över trädgården. Det var kajor som jagade en ormvråk.


Vi har ju lite fåglar i trädgården och en fågel har byggt ett bo på ett speciellt ställe. Jag har försökt att fånga henne på bild men hon flyger direkt. Ikväll tänkte vänta på henne. Det var så mycket knott så jag hade svårt att sitta kvar. Hon var så vaksam och ville inte flyga till boet och ruva. Men jag fick en del bilder. Jag tror att det är en grå flugsnappare eller kanske mindre flugsnappare. Någon som vet?
Tyvärr var det ingen sol på kvällen men vi tog oss ner till sjön med lite korv att grilla. Vi tog bara med oss Trym, Vilja och Ayla. Det var rätt behagligt vid sjön och vågorna kluckade så fint.
Vi åkte en sväng för att kolla vilt. Vi såg en hare och det såg hundarna med. Vilket oväsen det blev i bilen. Vilja är galen i vilt. Vi trodde de skulle riva bilen. Vi hade plockat ut hundburen så de satt i husses knä. När vi körde genom skogen sprang en älgkviga över vägen.
Det fanns ju ingen chans att fotografera där. Lite bilder från vovvarna vid sjön.


Vilja

Trym

Ayla letar efter rester. Vi håller på att trimma henne därav den korta pälsen på ryggen.15 kommentarer:

 1. the little flycatcher is cute. so is your pup looking for leftovers! happy sweden day - saw that on inger's site earlier. :)

  SvaraRadera
 2. Your bird photos are so clear, do you use a telephoto lens?Hope your Sweden Day was enjoyed by everyone. Cheers from Jean.

  SvaraRadera
 3. Trevlig bild på ormvråken. Bra skärpa. Kan inte ha varit alltför långt från dig, eller har du beskurit bilden hårt. Jag tycker det är svårt att få bra teckning på fåglar mot blå himmel, lätt att de blir svart som i dina första bilder. Den fjärde bilden är riktigt bra./Brita

  SvaraRadera
 4. Härliga flygjaktbilder! Vid våra våtmarker är det nu skrattmåsarna som jagar fiskgjusen hårt. Måsarna har fått ungar nu såg vi i helgen.
  Tror också den lille är en flugsnappare, men jag är ingen expert.

  Kan ju aldrig bli något särskilt firande med en helgdag som ligger precis vid skolavslutningar/studenten varje år. Då är det ju så mycket annat som måste göras än att vifta med svenska flaggor! :)
  Ha en fin helg! /Pia

  SvaraRadera
 5. Håller med om att det hade varit bättre behålla en röd dag pingsthelgen.

  SvaraRadera
 6. Helt klart en flugsnappare - grå, skulle jag säga, fast då får jag erkänna att jag inte har full koll på mindre flugsnappare... :-)

  Hur många taxar har ni? Svärfar har en korthårstax som han jagar med, och han har haft ett antal taxar dessförinnan också - de tidigare (som jag minns) har varit strävhåriga.

  Mmmm, det där med studentbal är verkligen en stor grej - speciellt för tjejerna. Det här var den första sån jag har kommit i kontakt med, för när jag gick på gymnasiet var det så diskriminerande att det bara var de som gick treårigt som fick gå på bal. Jag gick tvåårigt - fast ärligt sagt så ville jag inte gå på nån bal heller då, så! :-D

  SvaraRadera
 7. Det var nog ett speciellt ställe där det boet var byggt men fina bilder fick du .Jag kan tänka mig vilket liv det var i bilen vi har ju också en jagande hund ,kram Nette

  SvaraRadera
 8. Weer een leuke serie foto's, de hond in de tas vind ik echt goed.

  Ik wens je een hele fijne dag.

  Groetjes, Joop

  SvaraRadera
 9. Det är en Flugsnabbare du har fått på bild .. och de är inte lätta att fota ..de är så himla snabba :)
  Jätte fina bilder :)
  kram

  SvaraRadera
 10. Härliga hundar och fina fågel bilder!

  SvaraRadera
 11. Hi Majsan,

  what an amazing blog with these different birds and birds. The buzzard is really nice but also on your other birds. Prachtgie Wiite wagtail I see opd e last picture :-)

  And how funny that bird's nest behind the posts. I laughed so hard with your dog with its head in the bag .... hahahaha great.

  Greetings, Helma

  SvaraRadera
 12. Mysiga hundar!!

  Ha en fin helg!!

  Steffe

  SvaraRadera
 13. Hi Majsan,
  Nice pictures of the dogs, especially Ayla with the head in the pack. Good catch, those flycatchers! Shooting pictures of flying birds is quite a job, as you'll have noticed. The buzzard succeeded well.
  Have a nice weekend, Kees

  SvaraRadera
 14. Ja där ser man vad naturen kan bjuda på bara kameran är med. Dramatik på hög höjd med ormvråken....Goa bilder på vovvarna!

  SvaraRadera
 15. Hi! It's my first visit to your blog. Lady and I love the photographs! We live in India. We love reading about dachshunds in other countries. Come by and visit. I just got back from an adventure in the Himalayas. I saw yaks, sheep, Himalayan mountain goats, a bar-headed goose, donkeys, mules, blue sheep, Indian cows, oxen, lots of dogs, and lots of birds!

  SvaraRadera