fredag 15 juni 2012

Left overs eller fick inte plats

Man är ju och tar lite bilder här och där i veckan och alla bilder blir inte med i inläggen. Här kommer en kavalkad av de som inte fick plats.
Helgen upptar all tid med hundkurs av proffs instruktör vilket jag kommer att dokmentera.

                                             Ett smaldjur som stod på vår hundpromenadsväg


Tofsvipa på flykt                                           Get som jag smög på men kidet kom inte fram

16 kommentarer:

 1. i really like that last shot of the ducks in the reeds!

  SvaraRadera
 2. Yes, I like the duck photo too.The deer seem to be hidden in the tall grasses, good cover for them.Cheers from Jean

  SvaraRadera
 3. Kan bara hålla med! Fotot med ankorna är grymt!!

  SvaraRadera
 4. Your pictures are always so very good,
  it's a pleasure to see it.

  Greetings and a good weekend.

  Joop

  SvaraRadera
 5. Roes belong clearly to the area where you are living. It will be surprising when you you won't see young ones after a while. And what about the elks?
  Have a nice weekend, Kees

  SvaraRadera
 6. Som blev över dom är ju jättefina ,men det blir ju tyvärr lite över ,kram o trevlig helg ,Nette

  SvaraRadera
 7. Vackra bilder! Gillar spec tofsvipan och den sista på änderna :)

  SvaraRadera
 8. Beautiful pictures as always so very good.
  Greetings Irma

  SvaraRadera
 9. Hej! Fina bilder som du fått över, tur att vi får se de. På din fråga om mina nattbilder på min blogg. Så är det bara att ha ordentligt stöd när man fotograferar med så långa slutartider. Den första bilden är tagen nästan mitt i natten med flera sekunders slutartid. Och så länge klarar man inte av att hålla kameran stilla utan stativ. Men till den bilden så ställde jag kameran på biltaket och exponerade efter vad kameran visade. De andra är tagna framåt morgonen, och jag tog stöd mot en trädgren för att de skulle bli skarpa och inga andra inställningar än vad kameran visade. Normalt sett ska man inte fotografera med kortare slutartid än vad man har i objektivbrännvidd, men har man bara stöd och är stadig på handen så klarar man det. Ungefär som vid jakt alltså :) Har man t.ex. en objektivbrännvidd på 50 mm så bör man inte fotografera med kortare slutartid än 1/50 sekund. Hälsningar Urban

  SvaraRadera
 10. Ser på blomstern att vi nu är i kapp. jag fotade också humleblomster idag. Nu vet jag att du inte har ett makro, men det går att få fina bilder även med ett vanligt objektiv. Med längre brännvidd får du ett kortare skärpedjup och en blurigare bakgrund. Det som är viktigt för en ren bild med växter är att man rensar, beroende på vad man är ute efter. Vill jag ha en ren bild med bara blomster måste jag rensa bort strån runt i kring.
  Min absoluta favorit idag är den sista bilden. fantastiskt fint ljus. tycker om att de är i skydd av vassen. Trots vassen, fin skärpa/brita

  SvaraRadera
 11. I love, love, love that last photo!

  SvaraRadera
 12. Blir säkert många hundbilder i helgen då. /Danne.

  SvaraRadera
 13. Jag och maken tog oss en tripp neråt Österlen igår, och med hem hade vi ca 600 foton tillsammans. Vi hade alltså varsin kamera, och "smattrade på" ganska vilt båda två! :-D Det är ju så man undrar nu när man äntligen ska lära sej att hålla igen lite!? De flesta bilderna kommer man ju bara att titta på en enda gång, och det är när man kollar igenom dem första gången... <:-) Och sist och slutligen är det ju bara på sin höjd en handfull foton (eller två!?) som kommer att visas för någon annan... :-) Men det är ju så KUL att fota, så det blir nog faktiskt rätt svårt att minska ner!?

  SvaraRadera
 14. Fin liten samling "leftovers" dette :-) Spennende med proffkurset!
  Rune

  SvaraRadera
 15. Mange fine bilder. Har sittet og sett på alle innleggene dine som jeg ikke har rukket å se på enda. Konklusjonen er at jeg syns bloggen din er veldig bra :)

  SvaraRadera