lördag 2 juni 2012

Nya upptäckter

Idag har vi haft sol men blåsigt. Vi åkte som vanligt till skyttebanan för lerduveskytte. I en gammal skyttekur har en blåmes byggt ett bo. Förra helgen tog jag bilder av de nakna små liven som sträckte sina halsar för att få mat. Men det var så mörkt och jag fick bara suddiga bilder.
Idag var det inte så många kvar men mamma blåmes var där och matade dem. Det var svårt att få en bra bild även med test av bländare.
Jag hoppas att nästa helg de är lite större och jag kan få bättre bilder. Det är ju väldigt mörkt i kuren.

Sedan tog jag mig en tur ner till dammen för att se om det fanns fåglar. Men inga fåglar var det där konstigt nog. Jag såg ju gäss med ungar och nu inga alls. En häger flög sin kos när jag traskade runt dammen.

Jag åkte ner till sjön som är nära denna damm. Det blåste rejält men solen lyste. Jag gick utmed sjökanten och kom till ett område jag aldrig varit på i hela mitt liv. Så vackert det var! Känns som om man nu är med kamera upptäcker mer vacker natur hemmavid. Jag var ute i naturen som liten med min Pappa och massa svampturer med Mamma men vi var ju inte på alla ställen vilket är härligt att upptäcka nu.
Hägern hade flygit ner i detta område och jag upptäckte honom smygandes i vassen men bilderna blev suddiga pga det långa avståndet. Nu vet jag var han håller hus så jag hoppas få bättre bilder framöver.

15 kommentarer:

 1. Fina bilder och så söta fågelungar, hoppas du får till fler bilder på dom! Va roligt att träna lerduverskytte, det har inte blivit en enda gång i år för mig än, men bara det blir lite värme snart så ska jag ge mig på att träna igen - kan behövas! Tycker hagelskytte är svårt...

  SvaraRadera
 2. i like the photos of the marsh grasses in the water. so pretty green w/ blue.

  SvaraRadera
 3. What lovely shots! Vi också har hägern här på Vallentuna sjön.

  SvaraRadera
 4. Ja, ibland önskade jag att jag hade en bättre kamera. Det blir alltför ofta suddiga bilder, men dina är ju superfina. Tog en bild på en trädskrypare som tjuvade ägg ur en holk, men dom blev bara suddiga =( Fick fota några älgkalvar igår, så söööööta ♥

  SvaraRadera
 5. Det är alltid lika kul att de var de små liven lyckas få till sina bon. Min dotter snickrade en fågelholk i skolan. Men eftersom hon har lite beslutsångest och var så glad för den så har den inte kommit upp någon stans utan stått lutad mot väggen på altanen. Så igår när vi skulle sätta upp den så upptäclte vi att den redan var bebodd av en blåmes med 8 små små ägg. Den får med andra ord stå kvar på altanen ytterligare någon månad tills ungarna är flygga eller ätits upp av grannens katt....

  SvaraRadera
 6. Nice, the water and the birds, great photos.

  SvaraRadera
 7. Beautiful series!! Boom & Gary of the Vermilon River, Canada.

  SvaraRadera
 8. fina bilder du fick på hägern i luften ,Vackert ställe det där ,kram Nette

  SvaraRadera
 9. Jätte bra bilder :) Vi har sett hägern på vårt ställe ..men har inte fått några bra bilder på den.
  Jag gör om min bilder i photo chape.. ett gratis bild program. och där väljer jag bara minskad storlek och där kan man välja många olika .. bild punkterna blir inte mindre för det .. utan bara bilden sen läggar jag upp dom via bloggen.
  kram :)

  SvaraRadera
 10. Fin naturrapport. Hoppas det går bra för blåmesarna. Hägern i siluette var min favorit !

  SvaraRadera
 11. Grymt foto av den flygande hägern!

  Att få möta rävarna är en stor lyx :)
  Ha en fortsatt fin söndag!

  SvaraRadera
 12. spännande att gå i nya områden på upptäcks färd, flygbilderna på hägern blev jättebra

  SvaraRadera
 13. Spännande med blåmesbebisarna.
  Vi hade blåmes i holken på garaget förra året
  I år har jag glömt att kolla.
  Ljuvliga bilder fast det ser kallt ut. Usch vilket väder vi har just nu.
  Visst hade bocken snygga horn. Något för en jägare
  Du skulle sett så vacker han var när han stod på gärdet
  innan han hann gömma sig
  Vi har en get med två kid här hemma.Jag hoppas att få korn på dem innan de blir för stora De är så söta när de är prickiga.
  Ha det toppen.
  Kramizzzzz

  SvaraRadera
 14. Så koselig å oppdage blåmeisreir!

  :)

  SvaraRadera
 15. Als je de foto van de pimpelmees (en de andere foto's) in de vergroting bekijkt dan zie je de Pimpelmees wel. wat leuk dat je zo bij dat nestje kon komen.

  Mooie natuurfoto's met dat water en groen.

  Groetjes, Helma

  SvaraRadera