söndag 13 november 2011

Drevprov med TyraIdag börjar Smålands Taxklubbs ordinarie drevprov. Under en vecka går provet och man tävlar mot varandra. Så det uses en vinnare av provet och en del olika priser delas ut t ex yngsta hunden, bästa tiken osv.
Vi hade fått en domare och plats tilldelad i Vimmerbytrakten så det var att gå upp kl 0530.

Vi möttes upp och provet började. Hon hade svårt med upptaget idag. Vad det berodde på var svårt att säga. Efter att ha väckt och inte fått till det på över en timme kom upptaget. Hon drev med bra fart och skall över timmen. Vi skulle få hem henne men inte ville Tyra det!! Jag fick springa ikapp henne för lyssna på hornet idag ville Tyra inte alls. Nytt släpp på en annan del av marken. Dröjde inte länge förrän det blev upptag.

Blev ganska rädd då det gick mot en 70 väg vilket det inte brukar gå dit sade domaren. Men det gick nära vägen parallellt och vände upp i såten igen. Hon drev och verkade gett upp. Jag försökte kalla på henne men på återvägen fick hon upp nytt. Det bar ner mot vägen igen!! Vad jag sprang i skogen.....Man får ju lite panik. Det vände upp igen och bar iväg långt ut ur marken. Rätt ut utan bukter. Tiden hade passerat 4 tim. Jag körde upp dit för nu skulle hon bara hem. Inte hade Tyra lust med det. Efter mycket om och men kopplade jag henne 14.30. Hon hade enl GPS sprungit 2,7 mil idag. Det blev en lång dag för oss.
Vi fick ett första pris. Inte så bra poäng på upptagningsmomentet. Slutliga poäng kommer när de haft kollegiet och alla tävlat.

Tyvärr blev det inga bilder och Garmin vill inte överföra spåret idag. Något fel var det.

Igår tog jag lite bilder på vovvarna när de äntligen försökte vara lite medgörliga.

Tyra lite långhårig nu
Ayla behöver trimmas av med nu
Trym

Vilja

Konjak

4 kommentarer:

 1. Bra jaktlyst på Tyra idag:) og 2,7 mil for en tax er langt. Ligger vel å sover nå. vi hadde litt utur idag.

  SvaraRadera
 2. Oj 2,7 mil! duktigt jobbat! :)Härliga bilder på hundarna!

  SvaraRadera
 3. Fina bilder!

  //Krille

  SvaraRadera
 4. You really have your hands fulls but I know you love them dearly! So cute! :)

  SvaraRadera