onsdag 2 november 2011

Novemberrosor

Två dagars feber och tillhörande hosta är inte kul Nu är man feberfri men ännu rätt förskyld. Bara att vara hemma och bli kry så fort som möjligt. Det har inte blivit att man kunnat gå ut något. Var bara iväg och handlade hundmat igår då det var slut. Hoppas jag är kry till helgen då blir det älgjakt, drevprov och rådjursjakt/träning.

Såg rosor i min trädgård...nu!! Vi har ju varmt och då passade de på. Rosor är vackra, man blir glad av dem.
När jag åkte in till staden såg jag att den urgamla eken såg annorlunda ut. En stor gren hade rasat ner. Nu börjar den verkligen visa hur gammal den är. Den är skyddad och är över 2 m i diam. Den har nog sett den ena och det andra.
4 kommentarer:

 1. Oj vilken grov ek! och vackra rosor, jag hörde att så här varmt som det är i Sverige nu har det inte varit på 130 år...lite skrämmande med klimatförändringar och så...Skönt att du mår bättre, hoppas du kan vara med till helgen :)

  ps Bilderna igår var inget collage utan jag la dem i mindre storlek på bloggen o flyttade till önskad plats, vilket var skitsvårt!!ds

  SvaraRadera
 2. Flott vinkel du har fotografert rosene fra :-)
  En kraftig plugg den eika, og det siste bildet sier mye! Det bildet likte jeg svært godt...originalt og tøft!

  Rune Olsen

  SvaraRadera
 3. Det är kul med gamla träd. När vi köpte på oss lite mer mark för några år sedan fick vi med någon hektar ek. De flesta är fullt normala ekar, hyfsat raka och lite 0,5-0,7 m diam strax ovan roten. Men där finns en gammal individ. Den är lite drygt 1,5 m i diam. I första klykan har en rönn fått fäste. I likhet med eken på dina bilder står den utefter den gamla vägsträckningen. Den är dock inte skyddsklassad.

  SvaraRadera
 4. Nydelige roser!! Også på denne tiden av året da. Og lykke til med jakta og ikke minst jaktprøvene! :)

  SvaraRadera