fredag 11 november 2011

Jaktträning med Ayla

Äntligen var solen framme efter många dagars dimma och mulna väder. Min hosta är lite bättre men inte helt bra och det höll oss inte ifrån att åka en sväng till jaktmarken. Ayla behöver all träning hon kan få.
Vi vet att det finns 4 rådjur i ett område där vi tänkte släppa. Tyvärr hade jaktkamraten varit där med sin stövare tidigt på morgonen så det var ju ingen idé att släppa där.


Vi har fina marker för en tax

Det viktiga var ju att träna hennes sök och förhoppningsvis hitta rådjur. Vi släppte henne i ett område där jag sett en bock förra helgen.


Bra skall har hon

Hon stack iväg direkt och verkade inte vara trång i söket idag. Hurra!! Hon drog iväg ca 450 me faktiskt tills hon återvände till mig. Helt perfekt jobbat. Hon passerade mig och drog över vägen där hon fick ett upptag. Det drog iväg mot Sågebäcken vilken jag är lite rädd för. Den kommer de oftast inte över men det finns spångar på en del ställen vilket hon hittade en. Hon släppte efter ett tag och återände i sina spår. Kan vara att hon kände grisdoft för det finns gris där. Har märkt att hon inte gillar det utan blir lite rädd.
                                                          Vi försökte göra ett sök till men då var hon trång i söket och vi återvände till bilen för att åka hemåt. Man behöver inte köra för mycket. Målet var uppnått idag kände vi. Hon gjorde ett bra sök. Imorgon är det ut igen med henne.


Aylas spår från dagenGlad matte över Aylas jobb idag


Man passar ju på att ta lite bilder på det man ser i skogen

4 kommentarer:

 1. Det gick ju jättebra, vad roligt. Kul att höra henne skälla :) Fina bilder också! Länge sen jag filmade nåt nu, ska nog försöka göra det nästa jakttillfälle. Hoppas jag hinner ut i helgen, jag jobbar natt nu fram till tisdag, så vi får se hur länge jag sover på dagarna... :)

  SvaraRadera
 2. What a beautiful walk in the woods. I love the video with your "puppy" barking in the back ground! Aren't pets simply wonderful

  SvaraRadera
 3. Bra dag for deg og Ayla. Moro å høre på losen.

  SvaraRadera
 4. En dag med upptag och drev är alltid en bra dag. ;)
  Jättefina bilder! Man känner verkligen hösten i dem.

  SvaraRadera