onsdag 16 oktober 2013

Ingen älgjakt idag

Idag blev det att arbeta mitt i älgjakten. Det blev tyvärr ingen utdelning idag heller hos oss. Man hör rapporter om att det är lika dåligt överallt.

Älgstammen har minskat rejält. Man ser ju inte lika ofta älgar nu som förr. Känns faktiskt inte lika roligt att vara ute på älgjakt längre.

I söndags åkte jag tidigt till Målilla för att möta upp Tyras uppfödare från Trondheim som varit i SMåland några dagar för grisjakt. Han ville gärna ses och även träffa Tyra, Trym och Vilja. Dessutom kom Loke som inte bor så långt borta.  Det var väldigt trevligt. De har tyvärr mist Milla som är en helsyster till Tyra i september. Det var mycket tråkigt att höra för hon var en mycket duktig jakthund. Mer att läsa om på deras hemsida.
http://www.kennelskogsletta.com

Jag stannade vid en vacker sjö och fick fina morgonbilder. Imorgon är det jakt på den andra marken som vi är med på.

 
 
 
 
 
 
 
 


 

9 kommentarer:

 1. UNDERBARA morgonbilder!! Det är något visst med dimma...:))

  SvaraRadera
 2. What gorgeous leaf color and the reflections are fantastic!

  SvaraRadera
 3. Fint med imman som ligger kvar i det vackra ljuset. Jaså, ni har dåligt med älg. Det kan vi inte säga här. Vi söker extra tilldelning efter att ha skjutit fullt snabbt och fyra kalvar är skjutna. Vi hoppas på en älg till, som i laget öronmärks till att bli "Palles". Han skäller bra, men behöver mer träning. Han är nu anmäld till sitt första prov./Brita

  SvaraRadera
 4. Stemningsfulle bilder:) Håper elgen kommer senere i jakten. Mye elg i Midt-Norge, det skulle nok vært jaktet mere her.

  :)

  SvaraRadera
 5. Vackra bilder! Ni har det tydligen som vi, inte mycket skjutbar älg.

  SvaraRadera
 6. Good luck on tomorrows hunt.

  SvaraRadera
 7. Sååååååå härliga bilder .Det finns inte så mycket älg här heller ,det är två veckors uppehåll i jakten nu ,kram Nette

  SvaraRadera
 8. Beautiful and breathtaking pictures! I'm so sorry to hear about Milla. You hang in there and hopefully you will get a Moose. GOODHUNTING my friend! :)

  SvaraRadera