tisdag 22 oktober 2013

Häger i storstaden

Det blev ingen jakt i söndags. Vi hade tänkt gå ut med taxarna på den mindre marken med det ösregnade på morgonen.
Vi kände oss inte motiverade att gå ut i det regnet och det gjorde inte hundarna heller. De jagade älg den dagen och det sköts en tjurkalv. Nu har vi ändå skjutit ett djur på 5 jaktdagar på den större marken. Ganska dålig utdelning.

Idag när jag skulle åka hemåt från jobbet såg jag vid en vattentäckt en häger. Jag kunde stanna bilen och gå mot hägern. Det var i ett industriområde och det var mycket bilar på väg hem.
Jag fick några bilder jag kunde fixa till lite då min exponeringsknapp flyttat sig tyvärr. Till slut flög den iväg men cirklade runt mig så jag blev alldeles snurrig innan den flög iväg mot sjön. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tog mig en tur ikväll för att se om det var lite vilt ute. Sambon hade sett tre rådjur när han var ute med hundarna. Tyvärr såg jag ingenting men det blev lite vackra kvällsbilder.
 
 
 
 

 
 
 
 
 

18 kommentarer:

 1. How cool. We like watching those herons fish
  Benny & Lily

  SvaraRadera
 2. i love the herons - your gray heron is very much like our great blue heron. but i love your sunset shot!

  SvaraRadera
 3. Likte et par av bildene av den flygende hegren best. :) Har svaret deg på min blogg :) Bra det endelig ble uttelling på elgjakta!

  SvaraRadera
 4. Det blev riktigt fina bilder, särskilt den första flygbilden.

  SvaraRadera
 5. Ovanligt att se en häger i stan! Fina bilder.

  SvaraRadera
 6. Häftigt med hägern flygande och skylten flyttning under hägern. Såg du det.

  SvaraRadera
 7. Så fine flygebilder av hegren! Og flotte kveldsbilder.

  :-)

  SvaraRadera
 8. Inställningen var iallafall rätt till hägern när den var uppe i luften! ;-) Kul att få möjlighet att fota en sådan! Det har jag bara lyckats med vid något enstaka tillfälle. Träffade på en alldeles vit häger en gång, men innan jag hade fått upp kameran hade den ju hunnit flyga långt iväg, så det blev inte mycket mer än en vit prick på fotona... <:-)

  Med tanke på att du emellanåt ser vildsvinen, så måste det ju finnas rätt så några stycken!? Är det ingen bonde eller så som besväras av dem, och vill att ni ska jaga dem?Jagas de inte alls, lär de nog snart ha förökat sej många gånger om. De förstår ju inte bara åkrar, gräsvallar och trädgårdar - de är sannerligen inte roliga att krocka i bil med heller... :-(

  Ha en fin dag!! :-)

  SvaraRadera
 9. Herons are pretty common with us, even in the big cities. A pity that the hunting did not bring what you hoped for. Beautiful sunsets.
  Greetings, Kees

  SvaraRadera
 10. Åhh så mäktig den är på nått sätt , du fångade den enormt bra i luften . Ha det bra / Anita :)

  SvaraRadera
 11. Vackra bilder igen, att hägern under flygning vackra hastigheten.


  Groetjes Tinie

  SvaraRadera
 12. Those pictures of the heron in flight are amazing. Your photos are just beautiful. I'm so glad you stopped by, I have missed you, my Smaland friend. Hugs from USA!

  SvaraRadera
 13. Lindsjö bilderna är alla Lindsjö
  Jag jagar bara bilder på slagen Jag kan inte riktigt mot Tyvärr, jag vet att det måste hända, men inte i mitt synfält innan TYVÄRR
  BRT,
  Annie
  http://anniezon.blogspot.nl/

  SvaraRadera
 14. Varierte og morsomme bilder av hegren!

  SvaraRadera
 15. Superfina kvällsbilder, men du får ursäkta, jag gillar inte häger....det är en snygg fågel men jag vill inte ha den hos mig, den norpar all min fisk i dammen :(

  SvaraRadera
 16. Kul med hägern! och fina bilder :)) det är en häftig fågel

  SvaraRadera