lördag 26 oktober 2013

Rådjursjakt och älgjakt

Idag åkte vi ut till mindre marken för att släppa Ayla. Hon behöver lite träning innan hon skall starta drevprov. Hon har ju löpt och inte fått så mycket tid i skogen ännu. Vi tänkte låta henne få en tid i skogen och sedan skulle vi ansluta älgjakten på den större marken.

Det var ganska varmt för att vara i slutet på oktober. Det var lovat regn men annars bra förutsättningar att vara på jakt.

Vi släppte Ayla och ganska så snart väckte hon och det blev upptag. Drevet gick ut mot några ängar med kor och där verkade hon tappa bort spåret. Jag visslade och ropade på henne och hon kom till mig. Inkallningen går bra. Jag släppte henne in i en plantering och där blev det lite väckskall igen. Tyvärr blev det inget drev mer denna dag.

 
Ayla görs klar med GPS
 
 
 
 
 
 
 
 
Innan kunde man föra över sina You Tube klipp på bloggen men nu verkar det inte gå alls.
Den valmöjligheten finns inte kvar. Sambon filmade när Ayla kom förbi hans pass med väckskall. Hon syns med sin röda väst ganska bra.
 
 
 
 
 
Denna sten fick jag för mig se ut som ett troll
 
 
 
Vi var nöjda med Ayla och hon fick bra träning. Vi åkte mot den större jaktmarken och fick veta att man skjutit en älgkalv. Då sprang det över en älgtjur efter vår mark som jag inte hann med att fotografera.
 
 
Idag hade vi 3 hundar och de släpptes i en större såt. Jag hörde knakande och förmodade att det var älg framför mitt pass. Tyvärr fick inte hundarna till det denna gång. En pinntjur hade man sett. Vi får bara skjuta tjurar över 6 taggar. Det kom en rejäl regnskur men även sol tittade fram.
 
 
Sambon på väg till sitt pass
 
 
Såg en lava vid passet som jag inte sett innan, vad heter den?
 
 
Solen tittade fram efter regnskuren
 
Sedan var det bara att avsluta dagen med att köra kalven till slaktaren för det var tur på kalv. Vi är indelade i lag om 6 personer. Imorgon skall vi ut på var sitt håll på älgjakten. 
 

 
 
 
 
 

 
 
 

8 kommentarer:

 1. Men vad konstigt att de plockat bort youtube överföringen...

  Härliga bilder från skogen iallafall! Kommer inte på vad laven heter, men känner igen den väl...

  SvaraRadera
 2. glad you got some dog training in.

  SvaraRadera
 3. Herrliche Wälder, wie ich sie liebe. Der bemooste Stein sieht wahrlich aus wie ein Troll. Im Wald begegnet man vielen mystischen Wesen, wenn man ganz still ist.

  Danke für Ihren Besuch auf meinen Blog ... und einen schönen Sonntag

  wünscht
  die Waldameise

  SvaraRadera
 4. Vilken bra dag det blev! Själv struntade jag i att åka med ut på älgjakten igår...kände att jag hade så mycket hemma som behövde fixas...vardagarna hinner man ju inte mycket på. Idag släppte J lille Kasper och det var första gången som den lille killen drev rådjur. Han har inte släppt skallet än under jakt, men J tyckte det var kul att se hur lille Kasper kom direkt på rådjurslöpan.
  Ha en skön helg.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Roligt att Ayla fått några träningspass, hon låter peppad där hon springer i skogen =) Håller med om att stenen ser ut som ett surt troll! =)

  SvaraRadera
 6. Lovely day out, and your last photo, a road leading to?? I like the idea of finding out what is round the corner in the trees. Greetings, Jean.

  SvaraRadera
 7. Mooie herfst foto's
  groetjes Herman,

  SvaraRadera