tisdag 15 oktober 2013

Älgjakt - dag 2

Idag åkte man ut till jaktmarken i tät dimma. Vi skulle träffas på den större jaktmarken idag. Uppslutningen var ganska låg då vi är 24 st i laget. Hur skulle detta gå?

Jag fick ett bra pass i ett torn vid ett stort hygge. Efter ett tag fick Axa upp älg, det blev ståndskall men efter ett tag gick det loss och rakt söderut mellan två pass när det skulle gått norrut där vi satt.

Dimman växlade på mitt pass från tjockdimma till klart. Plötsligt såg jag på långt håll ca 250 m några vita ben......tog min kikare och tittade mer noga genom dimman. Där stod en älgko med sin kalv och betade i en slänt. Men det var precis på andra sidan marken. Jag meddelade hundföraren detta som var på väg där jag satt. Älgarna märkte mig inte då det var vindstilla. Ibland såg jag dem inte alls för dimman. När hundföraren kom till mig anade älgarna oråd och drog in i skogen. Hundarna for iväg åt ett annat håll. Det var en tjur med som låg bakom en kulle. Hundföraren såg när den reste på sig.  Hundarna var ganska trötta och släppte tjuren som ändå inte var skjutbar.

 
På väg ut såg vi tjäder igen genom dimman
 
 
Lekte lite med bilden här
 
 
 
 
 
 
 
Bilden beskärd. Ni ser  det ensamma trädet i ovan bild. Objektiv 70-200
 
 
 
 
En trött Musse
 
 
Efter lite paus var det dags igen. Efter någon timme fick Tikka upp älg. Det gick i pass och skotten föll men djuret gick vidare. Det skulle vara en ensam kalv. Hunden passerade mig med ett djur till vad vi trodde på 300 m och gick mellan mig och nästa pass. Tyvärr stod ju ingen där. Det blev eftersök men man konstaterade ingen träff och att det varit en liten kviga i stället.
 
 
 
 
Fördrev tiden medans vi väntade på besked angående påskjutningen. Det var så mycket blåbär runt mig och goda var de.
 
 
Sedan kom jag hem lite väl sent och det blev bråttom till fotocirkeln. Vi tittade lite på mina bilder från idag och jag fick till mig massa bra grejer som jag borde tänkt på.
 
 
På väg in till staden var jag ju bara tvungen och stanna
 
 
Imorgon skall jag ta en paus ifrån älgjakten och arbeta. Det är ett viktigt möte jag måste vara med på.

 

 
 
 

4 kommentarer:

 1. Those birds are ginormous. Beautiful pictures as always
  Benny & Lily

  SvaraRadera
 2. pretty berries and beautiful sunset! kinda glad you didn't get a moose - just based on what you wrote yesterday about preserving the health of the herd.

  SvaraRadera
 3. Love the last photo, super colours, One very tired dog, Mickey, and maybe too much fog. Sounds like a good day, enjoy the rest of your hunting season. Cheers, Jean.

  SvaraRadera

 4. Splendour bilder bra att ha. Korn Hoen för linsen
  Din sista bild är en herlijke atmosfär.


  Groetjes Tinie

  SvaraRadera