lördag 19 oktober 2013

Älgjakt - dag 5

Idag var det en vacker morgon. Det hade varit minusgrader under natten och det var sådär härligt frostigt ute.
Nu hade man ju inte tid till att gå en fotorunda vilket jag hade önskat. Det var att åka ut till den större marken för älgjakt.
Men.....tyvärr hade vi inte ett enda upptag på älg under hela dagen.

Vi har lite olika pass på marken. Det finns både vad vi kallar markpass och torn. Markpass är en markering vad passet är och man får stå eller sitta på sin ryggsäck där. Sedan har vi en del torn vilket är att föredra. Då sitter man högt och har möjlighet till stöd när man skjuter.
Jag fick två markpass vid de två första såtarna. Sedan under sista fick jag sitta i ett högt torn. Uhhhh, jag tycker det är lite otäckt att gå upp så högt.

Blev inte så mycket bilder idag men några kan jag visa.

 
Markpass
 
 
Försökte hitta motiv att fördriva tiden med då hunden var långt borta
 
 
 
Torn. Lite skillnad med utsikten.
 
 
 
 
 
En rådjursget med sitt kid såg jag på långt håll
 
 
 
En hackspett besökte mig här med och förde ett himla oväsen.
 
 

20 kommentarer:

 1. Du fick ju i alla fall se något levande, även om det inte var en älg. Roligt att det händer något på passet. Favoriten är ändå mossan/brita

  SvaraRadera
 2. Så kjedelig at dere ser så lite elg! Hos oss har det vært omvendt, får håpe lykken snur for dere også snart. Ellers er det jo trivelig med det sosiale under elgjakta, det bruker vi også å ha som fokus. Har nå lest de fleste innleggene jeg har gått glipp av de siste månedene, har ikke vært noen ivrig blogger dette året, men alltid veldig trivelig å innom din blogg! Så mange fine naturbilder, veldig fine solnedganger fra tidligere i høst og ellers mange nydelige høstbilder. Du er jo så flink til å komme deg ut å ta bilder av dyr, kjempe artig å lese om turene dine. :) Ellers var nå valpebildene fra våren veldig koselige. Syns det ene bilde fra juni var veldig stilig, valpen som ligger i sofaen i en meget spesiell stilling. :) Krysser fingrene for at det løsner for dere på elgjakt snart! Ellers var det nå en helt utrolig jakthistorie den med rådyret og reven!! Bra at dere fant ut av det, det endte jo bra til slutt.

  SvaraRadera
 3. Very good photo's .....i like them all.

  SvaraRadera
 4. Jag vet inte om du brukar ha kåpor eller inte när du sitter på pass. Men jag kan lova att både fallande löv och hackspettar väsnas ordentligt om man drar upp förstärkningen.....

  SvaraRadera
 5. no moose but a good day outside. :)

  SvaraRadera
 6. Så fina färger det är i dom två översta bilderna . Jo jag gillar inte heller höga torn , men å andra sidan får jag ju svindel på en köksstol nu för tiden typ :)

  SvaraRadera
 7. Hos oss sköts två av tre vuxna första dagen, en kviga och en pinnatjur, sen har det inte blett nå mer. Jag har inte sett nån älg överhuvudtaget, men det är som det brukar. Jag ser mest bara hackspett. Framför viltkameran har det rört sej en del älg innan jakten men de har inte visat sej när jag suttit och passat. Nu ska vi inte ut förrän 9 nov och försöka få ner den siste tjuren på tilldelningen samt två-tre kalvar. Igår styckade vi kvigan som vägde 130 kg och tjuren som vägde 150 kg, rätt så tunga djur med tanke på några missmälingar vi skjutit bort under de senaste åren. Förra året sköts en liten tjur som vägde ca 90 kg slaktad. Härliga bilder från skogen har du fått, hoppas på en spännande fortsättning på älgjakten. /Tobias

  SvaraRadera
 8. Lite elg, men fint er det der ute uansett ser det ut til. Lykke til videre !

  SvaraRadera
 9. Fina pass ni verkar ha. Alltid kul att sitta med bra utsikt. Brukar ju alltid vara nåt vilt som går förbi som man kan kika på. :)

  SvaraRadera
 10. Din blogg är lärorik för mig och efter ha följt den nu ett par år börjar man få grepp om upplägg, termer, tekniker. Jag blir aldrig jägare med bössa. Men intressant ändå.
  / Deerhunter

  SvaraRadera
 11. Fine bilder og god tekst igjen. Skal ut med Casper i morgen. Lite med rådyr i terrenget vi leier. Har jaga rådyr bare to ganger hittil i år...og ett par hareloser da...men de skyter jeg ikke. I fjor på denne tiden hadde jeg skutt to dyr for han.

  SvaraRadera
 12. Vackra höstfärger i naturen, vackra bilder du gjort.
  Groetjes Tinie

  SvaraRadera
 13. Brilliant countryside, and there is a Woodpecker, fantastic.

  SvaraRadera
 14. Det verkaqr nästan som att det gått troll i jakten i år....det enda som synts i laget där jag jagar är den pinntjuren jag hade hos mig på premiärdagens morgon....sedan har det inte synts till ett liv.....

  SvaraRadera
 15. Vilka fina naturbilder.

  SvaraRadera
 16. Här är det så små sammanhängande markbitar, så det jagas så gott som aldrig älg med löshund. Men jag kan tänka mej att det är ganska rofullt att sitta på pass och lyssna på en arbetande hund nånstans långt borta i skogen, och kanske passa på att fota lite medans man väntar på att hundskallen ska komma närmare. :-)

  Tydligen har inget lag inom älgskötselområdet fått tag i någon stor tjur under helgen, så jakten på en sådan kan fortgå åtminstone idag också. Finns ju några pigga pensionärer i vårt jaktlag som säkert har suttit ute på pass under morgonen, men maken och sonen har återgått till normala vanor igen nu. Och för sonens del är det ju normalt att sitta på pass vid sin vildsvinsåtel om kvällarna, och igår kom det dit en flock innan han tröttnade och åkte hem. Så nu hänger det en liten gris i vårt uthus igen. :-)

  SvaraRadera
 17. Like it happens more often: not so much spectacular moments but a pleasant day outside. When you are stuck to your place you just have to wait until something happens :)
  Greetings, Kees

  SvaraRadera
 18. Här på norra Öland är älgjakten inställd och jag undrar om inte älgarna har läst löpsedlarna också. Nu kliver de lugnt omkring och gör sig ingen brådska. I dag får du titta på mina bilder av öländska älgar, en utdöende art (kanske).
  Kram från Kerstin

  SvaraRadera
 19. Very good photo's .....i like them all.
  Herman.

  SvaraRadera
 20. Hallå där Du är väl för skön.Fotar under tiden.Se upp bara så att inte älgen står bakom dig och flinar när du ligger där på knä och knäpper.
  Jag fotade 10 älgar i lördags.Fantastiskt.En liten bit efter det att jag hade fotat de som är på bild idag gick det en älghund snosande på en åker fast på andra sidan vägen.
  Jag tänkte det vilken osis för den hunden.
  Lycka till med jakten i fortsättningen.
  Kramizzzzzzz

  SvaraRadera