lördag 5 oktober 2013

Rådjursjakt med Trym och Vilja

Idag skulle vi ut på stora jaktmarken och det var Vilja och Trym som fick följa med. Ayla och Tyra löper båda två så det var ju inte så populärt att de inte fick följa med.

Det var en gråmulen morgon och så blev det resten av dagen tyvärr. Men det var ganska varmt.

Vi hade fler hundar idag då en jaktkamrat hade sina Basset Griffon med. Vi började med att Trym fick gå. Han sökte och sökte men fick inte upp något färskt spår. På GPS såg man hans idoga arbete. Efter nästan två timmar så kom han till mig. Det var superbra av honom. Man ska leta reda på sin hundförare eller återvända till platsen där man släpptes. 
Trym väntar på att bli släppt när alla skyttar är på plats
 
 
Bra jobbat att hitta mig. Jag stod nära platsen där jag släppte honom
 
 
Vi tog lite paus och sedan var det Viljas tur. Det är lite mer action på henne. Hon drog iväg direkt och efter ett tag var det upptag. Jaktkamratens basset Tin-Tin slog följe med henne men släppte efter ett tag. Som min jaktkamrat sade: Han var gentleman och lät damerna gå före.
Vilja fick rådjuren i pass och Micke men de kom rakt emot honom på 10m. Geten först och kid efter. Vi skjuter inga getter så skottet fick vara vilket var bra. Hon släppte och började gå sitt spår tillbaka tills husse mötte upp.
 
 
Vilja väntar på att bli släppt
 
 
 
Tin-Tin med husse återvänder
 
 
Vilja gjorde ett mycket bra drev, tryck i skallet och vi kunde få tillbaka henne.
 
 
Det blev lite rast igen och vi skulle ta ett sista drev. Trym hade nu vilat i bilen och det var dags för honom att få ett drev. Han sökte ut fint men det tog ett tag innan han fick fatt i rådjur. Han hade bra kontakt och skallade tätt. Som en jaktkamrat sade att han måste fått kontakt för han vrålade. Jag fick upp pulsen rejält då drevet kom emot mig. Mitt vapen var osäkrat men det vände ca 100 meter från mig. Det gick mot nästa skytt men passerade utom synhåll. Trym släppte och återvände i sina spår där husse mötte upp.
 

 
Trym i full fart
 
 
Några bilder från jaktmarken. Skogsbolaget avverkar mycket skog så man känner inte igen sig. Om några år blir det fin mat för älgar och rådjur på kalhyggena.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Här uppe stod jag och kunde se ner då Trym passerade
 
 
Vi är jättenöjda med dagens jakt även att vi inte fick utdelning. Trym och Vilja presterade mycket bra i skogen idag. De fick söka länge då det inte finns så mycket rådjur.  Det behövs lite mer träning inför ett drevprov vilket jag vill anmäla dem till framöver. En härlig dag i skogen. Imorgon är det dags för båda att testa den mindre jaktmarken (550 ha).
 

 
 
 
 

10 kommentarer:

 1. Beautiful photos from the dogs!!!
  Greetings, RW & SK

  SvaraRadera
 2. We wouldn't mind doing your job
  Benny & Lily

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Bra jobbat och bilden med rörelse gillar jag :)
  Ha en fin dag /bea

  SvaraRadera
 4. eine Menge Arbeit und Zeit die du in die Ausbildung steckst.. aber wie man sieht klappt es dafür auch super...
  toller Job von den Hunden..
  Grüsse Frank

  SvaraRadera
 5. Store skogsområder og hogstflater hos dere også. Ikke like lett for en liten dachs i den høye lyngen, men....slutter aldrig og la meg imponere av den store lille hunden.
  Kun en god los med Casper hittil i år. Er tørt i skogen, men i går kom det regn.
  Nå er det stopp i småviltjakten (elgjakt.) frem til 14 okt.

  SvaraRadera
 6. Fin beretning fra jakta. Likte bilde nr 6 veldig godt.

  SvaraRadera
 7. Beautiful pictures those of Trym at full speed is super.

  SvaraRadera
 8. Härliga bilder från jakten och kul att dom fick upp ett rådjur var :))

  SvaraRadera
 9. This is also a wonderful series Majsan and another action-packed :-)

  SvaraRadera