onsdag 9 oktober 2013

Älgfamilj i klöverfältet

Idag när jag åkte hem från jobbet så såg jag en älgfamilj i ögonvrån.  Jag fick vända bilen och hade ju såklart kameran med mig. De stod nära samhället och även inte så långt ifrån vägen. De var ganska orädda och var mest intresserade av att äta.

Det var en älgko med sina två tjurkalvar. Man ser tydligt de små hornknölarna. Det var ganska stora kalvar. De var mycket större än de som jag sett här hemma.

De flesta bilarna åkte förbi då man oftast tittar rakt fram. Jag brukar ju hela tiden vara uppmärksam om jag kan se vilt. Flera bilar stannade och fotograferade med sina mobiler. Där stod jag med mitt 70-200 objektiv och fotograferade. Jag hade den närmaste älgkalven på ca 70 m. Det var lite mulet och lite duggregn av och till.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Efter att ha fotograferat dem en lång stund var jag inte mer intressant utan de fortsatte att äta i lugn och ro.
 
Tack för Era omtänksamma kommentarer i förra inlägget.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

13 kommentarer:

 1. Hej! Härliga älgbilder och kalvarna är ju roliga när de måste ner på knä för att äta. Jag såg att de räknat nattskärror i dina trakter. Har även en karta där det är iprickat vart en del av nattskärrorna fanns om du är intresserad. // Urban urmbird@gmail.com

  SvaraRadera
 2. Ser ut som bra kalvar ja, fint att få se dom. Är nog bra gener i dom bägge.

  SvaraRadera
 3. Very nice, these elk.
  So sharp and close, very well photographed, my compliments.

  SvaraRadera
 4. De ser för roliga ut när de lägger sej ner på frambenen för att komma närmare maten på marken! :-)

  Nu är det inte många dagar kvar tills älgjakten drar igång...!

  SvaraRadera
 5. Finfina bilder på den familjen ,trevlig helg ,nette

  SvaraRadera
 6. Woow .. vilka underbara bilder och så bra bilder du fick på den ena kalven i alla de olika positioner:) Han såg lite kul ut ..så jag satt här och små skrattade när jag tittade på dina bilder:)
  Ha en fin kväll :)

  SvaraRadera
 7. Så lugna och fina. Speciellt # 10. Så tragiskt att kommen så här långt riskera bli middagsmat istället för de ståtliga djur svenska älgstammen så väl behöver.
  / Deerhunter

  SvaraRadera
 8. It looks like you can see the elks in this time of the year quite well.I like it every time when you show them in their natural habitat. After all, in the Netherlands you can only see them in a Reserve.
  Have a nice weekend, Kees

  SvaraRadera
 9. Vilken härlig syn!! Jättefina bilder och de kollar verkligen in dej :))

  SvaraRadera
 10. You are so lucky to see moose so close up. I saw a family a week ago but the mother and her calves disappeared into the forest very fast. I couldn't take any photos like your fabulous ones.

  SvaraRadera
 11. - Halloj på Höglandet.
  - Grattis till en fin bildsvit på älgarna !
  Hoppas ni "hittar dom" även i morgon.
  - Ha en fortsatt bra dag !!!
  Hälsar Henning och Blondin-Ida...:o)

  SvaraRadera
 12. Vad roligt att du horde av dig. Jag har saknat alla mina blogger friends. Jattefina bilder har. En stor kram fran USA.

  SvaraRadera