tisdag 1 oktober 2013

Rådjursjaktpremiär med Tyra och Trym

Äntligen är jaktsäsongen igång för oss och taxarna. Upptäckte imorse att Tyra börjat löpa med. Men hon fick följa med då det inte är fara ännu.

Det var en fin morgon och det hade inte varit frost under natten. Vi släppte Tyra i en såt och hon hittade ett spår ganska snart. Hon väckte länge och till slut kom upptaget. Jag gick sakta genom skogen och plötsligt såg jag en mörk kropp mellan tallarna. En älg! Men jag såg inte huvudet först. Sedan såg jag att det var en 4-taggad tjur. Han var mellan mig och Tyra. Älgtjuren gick sakta in i skogen och jag kunde inte få en bra bild.

Tyra drev men hon växlade över till älgars spår och kom mot en skytt. Han hade sett även älgko med två kalvar. Rådjur kan villa bort en hund i andra djurs spår. Tyra blev kopplad och vi tog lite paus med fika.


                                        Tur man har väst på Tyra för hon syns knappt

Jag har tagit lite bilder från vår jaktmark, inget speciellt men lite för att ni ska få se vilken natur vi har på jaktmarken.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sedan var det Tryms tur. Han snurrade runt och väckte. Sedan gav han sig iväg och utom hörhåll från mig. Jag hade kuperad terräng mot honom men det kom snart på radion att han drev för fullt.
Drevet gick förbi mig i skogen på 70 m håll då jag stod på kanten av en äng. Inte en chans att varken se eller skjuta. Plötsligt slutade han driva och gick i sina slag tillbaka där jag stod och kallade på honom. Då hade han jobbat i 1 1/2 timme. Han kanske var lite trött.
Försökte få in Garmin spåren här idag men jag kom inte ihåg hur man gjorde.
 

 
Trym väntar på att bli släppt
 
 
Blev en cool bild ändå!!
 
 
 
 
 
 
 
 
Det är så läcker färg med allt blåbärsris som blivit rött
 
 
Sedan var jag ju på fotocirkel ikväll och fått lite mer kunskap om fotografering så det blev inte till att se vad älgarna gjorde.
På lördag är det ut i skogen igen med Trym och kanske Vilja.
 
 
 
 
 

                                                                    

9 kommentarer:

 1. You must be exhausted from all that sniffin
  Benny & Lily

  SvaraRadera
 2. Lovely photos of the dogs!
  Greetings, RW & SK

  SvaraRadera
 3. Godt å høre du er igang. Var jo bra drev på Trym. I helgen skal jeg til Sverige på jakt:) Til Tångestad og Sonstorp... And og kløvvilt. Men først er det nytt forsøk med "elghunden" Albin i morgen.

  SvaraRadera
 4. Lite dålig timing med löpet. Men det är väl en av anledningarna att ha flera hundar....

  Hade lös Missan en sväng idag. Hon väckte men sedan vart det inte mer. Nåja, hon tyckte det var kul att springa fritt en stund.

  SvaraRadera
 5. Härliga bilder! och så roligt att jakten nu är igång för er :))

  SvaraRadera
 6. Jag tycker om den öppna skogen, som du visar på i de första bilderna. Ståtliga, raka stammar/Brita

  SvaraRadera
 7. Finfina naturbilder och bilden på fartvidundret Trym är outstanding. Här har vi inte haft frost ännu vilket är lite märkligt. I dag en strålande dag med 11 plusgrader. År lite uppslukad av att fota rinnande vatten som du märkt. Hoppas du är nöjd med fotokursen och att jakten går bra.
  Kram
  M

  SvaraRadera