måndag 28 oktober 2013

Stormen är på väg

Här blåser det för fullt nu och det ökar hela tiden. Stormen Simone drar in på Höglandet med kraft.
Än så länge har vi ström och jag passar på att skriva en rad. Jag tror inte att det blir som stormen Gudrun och Per men vem vet. Det har ju blåst orkan vid kusten och rekordvind i byarna.

Idag såg jag en glada jag försökte fånga på bild. Det gick inte så bra men kul att vi fått mer glador här i Småland. Jag har sett denna glada i samma trakt. Då kan jag försöka hitta den igen. Den cirklade runt och verkade vara på jakt.

 
 
 
 
Vilken skillnad det är nu när vi gått över till vintertid. Det är ju nästan mörkt när man kommer hem från arbetet.
Kunde dock fånga denna bock bara en bit hemifrån.
 
 
 

 
 

15 kommentarer:

 1. i like the kites! i hope the storm is mild in your area.

  SvaraRadera
 2. Hej. Roligt med gladan som är kvar än, och de brukar flyga samma stråk dagligen så du får säkert fler bilder på den. Nyss blåste det över 30 m/s på norra Öland en bit utanför oss, så man får se om man kommer hem efter jobbet om en stund. Jag ska ju ca en mil inåt landet från kusten. // Urban

  SvaraRadera
 3. I hope the winds are not too strong, please be safe. Winter is descending on us and it's getting darker. It came so fast this year, it seems.

  Ron and Sophie

  SvaraRadera
 4. Hope your storm is not as bad as the one that hit Great Britain today.

  SvaraRadera
 5. Fina bilder. Hoppas att stormen har inte varit för stark!

  SvaraRadera
 6. Best å holde seg innendørs i slikt vær. Artig at du har Glente i traktene en flott fugl som desverre er Ganske sjelden i Norge.

  SvaraRadera
 7. Håper du ikke har blåst vekk,) Vi slapp unna denne gangen, men det kommer vel en storm hit også. Det pleier det nå utover.
  Det blir fort mørkt nå når vi har gått over til vinterstid ja. Jeg gleder meg til snøen kommer, for da blir det så mye lysere ute.

  :)

  SvaraRadera
 8. Hur gick det?
  Fick ni behålla strömmen? Inga skador på hus eller så?

  SvaraRadera
 9. Kul att se gladan!

  Så du har varit spinninginstruktör, Kul! Länge sen jag spinnade...

  Ha en bra dag! :))

  SvaraRadera
 10. Hoppas att stormen inte blev för häftig där du bor , såg att den "härjade" enormt på vissa ställen . Vi fick dock inget av den tack o lov säger jag då vi har en enorm stor björk som är dåligt och riskerar falla på grannfastigheten , usch hemska tanke . Jag hoppas att dom som ska ta ner den kommer så fort som möjligt , otäckt med dessa träd då dom blir gammal och murken .

  SvaraRadera
 11. Så tråkigt med vintertid. Mörkt när man far på jobbet, mörkt då man åker hem. Ser inga djur, ser ingenting mer än mötande ljus. Nu är det en trist tid innan snön kommer/brita

  SvaraRadera
 12. They showed the storm on our TV, but just said Northern Europe, so of course, I though of Sweden. I hope it won't be too bad. Take care.

  SvaraRadera
 13. I hope the storm didn't cause too much damage. Great pictures. I love the one with the deer most. Thanks for visiting my blog. Hopefully was my info about the by Google enhanced pictures (my blog of September 26) useful for you. Greetings, Joke

  SvaraRadera
 14. Det var ju ett glatt inlägg, fniss....det är inte ofta man får möjlighet att se en glada på så nära håll, jag har nog bara lyckats 2 ggr som jag kommer ihåg.....håller med om vintertiden, det är svart när man åker och svart när man kommer hem :(
  Ha det great.

  SvaraRadera