söndag 27 oktober 2013

Älgjakt på båda markerna

Idag åkte sambon och jag till var sin mark och jagade älg. Det var inte så många anmälda på något av jaktlagen. Då kunde vi ju ställa upp på båda våra marker.

Jag åkte ut till den mindre marken. Nu var det ju vintertid idag och kl 7 var det samling. När vi skulle gå till passen kom en älgtjur ut framför näsan på en jaktkamrat. Han skulle gå in just där när älgtjuren kom. Gråhunden Melker var i andra änden och förbereddes för att släppas. När älgtjuren kom farandes i skogen kröp Melker ur sitt halsband. Tur att han redan hade GPS på sig. De blev en faslig fart på älgtjuren med Melker efter men tyvärr gick det ur marken på det håll där inga skyttar satt. Det var en 4-taggars tjur vilket vi hade fått skjuta.

Det var en varm dag och solen tittade fram då och då.

 
 
 
 
 
 
 
Lite kaffe smakar bra
 
 
 
Plötsligt såg jag något svart komma flygandes mot mig i höjd med tornet. Snabbt upp med kameran och jag fick denna bild rakt ovanför mig. En tjäder.
 
 
 
 
 
 
 
 
På den större marken där sambon jagade hade det gått bra. Skytten hade precis kommit till passet då två tjurar kom fram. En 4-taggare och en 8-taggare. Vi får bara skjuta tjurar över 6 taggar. Stor framgång för skytten som var gäst och även fällde kalven igår.
 

 
Glad skytt. Bilden har sambon tagit med videokamera.
 
 
 
 
 
 

8 kommentarer:

 1. The shooter looks so happy, great rack of antlers. Lovely tree pics, it looks so peaceful and quiet there, great place to enjoy a day together. Cheers, Jean.

  SvaraRadera
 2. - Halloj på Höglandet.
  Ni skulle behöva revolver och skjuta från höften...:o)
  - Grattis till jaktlyckan i helgen !
  - Ha en fortsatt bra dag !!!
  Hälsar Henning och Blondin-Ida...:o)

  SvaraRadera
 3. Fina bilder och härligt med jaktlyckan. Jag fick en tjädertupp svävande över huvvet en gång precis som här. Såg den inte förrän han gled förbi över mej med bara nån meter tillgodo, tur att man inte va sketnödig, för då hade det gått illa.

  SvaraRadera
 4. Typiskt att hund och älg försvann över till grannmarken... <:-) Men kul att det blev lite jaktlycka på den andra marken iallafall!!

  Här är det nu slutjagat efter vuxna älgar. Vilket jaktlag som hade turen att få tag i den sista tjuren vet jag inte, men det var inte vårt iallafall. Så här återstår alltså bara en kalv till nu, men den kommer nog inte att jagas aktivt eller vad jag ska säga. Dyker det upp en i samband med nån annan jakt (efter tex rådjur eller vildsvin) så åker den med då, annars inte. Tror jag iallafall!? Är inte så insatt i hur gubbarna tänker och resonerar kring detta... Och nu börjar det bli ganska fullt i vår frysbox igen, så jag suktar absolut inte efter mer kött just nu! :-)

  Ha en fin start på nya veckan!!

  SvaraRadera
 5. Luckily at least some elks have been shot. After all, that was the main purpose to be out there in the fields and woods. The weather has also been very suitable, fine autumn weather.
  Greetings, Kees

  SvaraRadera
 6. Så härliga bilder och ja tjäder har "halvt" skrämt mig då jag inte sett dem förrän dom varit så nära . // Anita :)

  SvaraRadera
 7. Herzlichen Glückwunsch den Schützen.
  und dir danke für deine schönen Fotos.
  Liebe Grüße von Sylvia

  SvaraRadera
 8. Härligt att ni fått er nån älg och mycket vacker bild på tjädern! :-) Skönt att läsa att ni klarade er bra från Simones framfart också! :-) Här har det också blåst en hel del men jag ska verkligen inte klaga! Ha en fortsatt trevlig vecka och helg!

  SvaraRadera