lördag 22 oktober 2011

Älgjakt igen och tur

Idag var det älgjakt. Vi har ju två kvigor och en tjur att skjuta av de vuxna kvar. Första veckan var ju inte så bra och vi hoppades på att nu efter en vecka det skulle finnas skjutbara djur inne.
Direkt på morgonen hade en jaktkamrat observerat en kviga gå in i marken i södra delen. Vi ställde ut runt den såten och släppte på Molly en jämte som tillhör jaktlaget. Det dröjde inte länge förrän man hörde henne skalla.
Jag satt på ett bakpass och var lite off där det hände. Efter 20 min hördes skotten. Trodde det var min tjejkompis som var med som gäst som hade tur men det var hundföraren. Det var ett ensamt hondjur. Kviga/ko, hon var stor men så är det. Vi skall ju skjuta hondjur enligt direktiven.

Molly med husse


Det är alltid lite jobb som kräver fler än en

Duktiga Molly


Det blev lite snabbfika och sedan nästa såt. Molly fick direkt upp och skallade. Jag hade hamnat lite off igen. Molly höll på i nästan 2 tim på ett mindre område. Hundföraren försökte komma intill. Tjur fick vi höra på radion. Molly höll älgen i schack. Men sedan såg han ko med kalv. Tydligen en fin ko med en stor kalv alldeles svarta båda två. Tjuren var stor men för få taggar och gick ut ur såten.

Det blev en sen lunch och vi tog en mindre såt utan resultat. Sedan var det att jobba lite och försöka få ut älgen. Det är ju alltid lite jobb när man nedlagt en älg. Det blev rätt sent och imorgon hoppas vi på tur igen.


Sista såten var ingen hemma i


Det var en del jobb att få ut älgen, mycket stubbar och stenar

LIte kämpigt tyckte Micke

Fick höra av grannen här hemma att man skjutit en kviga idag. Skulle varit tjur egentligen och förmodligen den jag fotograferade igår. Lite trist för det skulle inte skjutas mer hondjur här hemma. Får se när ser nästa älg äta på äppelträdet......

Fick besked att vi börjar med eftersök imorgon. Trolig 6-8 taggare påskjuten gått in i grannens mark, vilket är dagens hundförares mark och ev in i vår mark.

Avslutar med lite bilder på vacker lava från ett av mina pass idag.

4 kommentarer:

 1. Grattis med elgen. Bra med 4hjuling. Litt dumt at fotoelgen kanskje er skutt. Det skytes mye kuer, også her i Finland. Ikke så merkelig at antall elg er mindre i år.

  SvaraRadera
 2. Grattis till älgen och hoppas eftersöket går bra för er.

  SvaraRadera
 3. Fine reportasjer fra elgjakta. Lykke til med ettersøket imorgen!

  Rune Olsen

  SvaraRadera
 4. Trevlig dag verkar det som. Fina bilder också!

  SvaraRadera