lördag 29 oktober 2011

Älgjakt med resultat

Idag var det älgjakt igen och vi åkte ut i morgondimma. När vi kom bara några km hemifrån stod ett ensamt vuxet djur på fältet. Tog lite bilder men det är ju svårt. Vi kunde inte avgöra om det var hondjur eller tjur.


Silver med husse

Första såten hade vi djur inne och Sigge skällde ståndskall. När hundföraren försökte gå inpå gick det loss. Men tyvärr drog det ut ur marken rätt långt innan han fick fatt i Sigge.
En passkytt hade sett grisar, sugga med massa kultingar som inte var gamla. De kommer ju inte klara sig i vinter. Tänk att de kan få sina ungar så sent inför vintern.

Nästa såt var en liten såt men ändå viktig. Det kunde ju var älg där. Sambon meddelade att han såg samma grisflock i såten. Lyllos han som fick se det då!! Silver var väl ovillig att gå efter älg. Sedan tågade hela familjen gris förbi en skytt till.

Såt nr tre var även den lite mindre i norra delen med mycket gräns så det kunde ju gå hur som helst om vi fick upp djur. Hundföraren meddelade att han skjutit på en kalv. Ko med dubbel kalv och en ensam ko såg han. Kalven var på skjuten. Hunden följde ekipaget ut ur marken.Sedan small det igen och ett vuxet hondjur var fällt. Det var ju egentligen kviga vi skulle skjuta idag men tyvärr var det en ko. Nu skall vi ju skjuta hondjur enligt anvisning men idag var det kviga som skulle fällas. Men så är det...Vi gjorde eftersök och konstaterade att kalven inte var träffad.


Bärselarna funkar bra


Skytten får ju jobba lite med

Det blev in lång dag för oss. Älgen skulle dras ut en liten bit. Det var en del jobb fast den låg så nära vägen. Blött var det dessutom. Vi har köpt in bra dragselar som hjälpte till.

När det var hemfärd hade solen nästan gått ner.

Lite bilder som man hinner med till och från passen.2 kommentarer:

  1. Härlig dag verkar det som, om än lång :) Superfina bilder!!Jag kan helt enkelt inte bli less på bilder från skog och mark :))

    SvaraRadera
  2. Majron, great pictures!
    Feel better and good luck hunting!

    SvaraRadera