onsdag 12 oktober 2011

Älgjakten - tredje dagen

Idag var vi på ett annat skifte som tillhör arrendet. Där brukar vi skjuta och förra året sköt vi en fin 10taggare. Det var blå himmel och vacker morgonsol när vi samlades. Området vi skulle jaga i är lite mindre.
Mickes passlotterilåda funkar bra faktiskt. Bra jobb du gjort!

Första såten var kylig och solen värmde inte då den nordliga vinden blåste kall där jag satt i mitt torn. Tyvärr fanns inget inne där. Då var det dags för lite kaffe vilket värmde gott.


Kyligt var det..


Alla gubbarna var nöjda att få lite sol då inte alla haft det på passen


Bra med GPS att alla har koll på hundarna

Sedan var det dags för såt två och vi skulle ha två hundar, Silver och Jacksson. Ganska snart ser en jaktkamrat ko med två kalvar på långt håll i bra fart. Då vi har två riksvägar brevid marken blev det lite oroligt då ekipaget gick mot dessa. Tur var att hunden släppte dem. En kviga observerades av hundföraren senare men vi avbröt för dagen.

När vi kom hem ringde en jaktkamrat och meddelade. En av våra hundförare var idag med King på en annan mark där han hade långt till faror men som duktig älghund följde han älgarna väldigt långt och GPS hade ingen kontakt. King hann inte undan tåget som kom farande.
Vi skulle ha haft King på vår andra mark på fredag, nu blev det inte så tyvärr. Han var en otroligt duktig hund och hittade djuren alltid. King hade ett första pris på jaktprov.


King från i måndags då han drev fram tjuren.
Sänder tankar till Kings husse och matte.Får ett mail med bild ikväll som jag måste bara lägga in här.
GRATTIS Tyr!!! Kullbrodern till Vilja och Trym har fått sitt första vilt skjutit för sig. Tyr är 7 månader precis. Har drivit både rådjur, hare och räv. Nu blev det utdelning. Man är ju jättestolt nu när jag har haft första kullen efter Tyra. Med Tyras och Luddes jaktlinjer är jag ju inte direkt förvånad.

                                                           

                                                                3 kommentarer:

 1. Men så otroligt tråkigt med hunden King...

  SvaraRadera
 2. Grattis med reven for Tyr. Kul med første viltet for valpen. Synd med King, nå jager han hvite elger med vinger.

  SvaraRadera
 3. Så tråkigt med hunden, men det är risken med att släppa vid järnvägar och vägar.
  Fina bilder, skulle vara roligt att komma ut snart :)

  SvaraRadera