tisdag 11 oktober 2011

Älgjakten - andra dagen

Det blir inte sovmorgon här inte. Upp i ottan och fixa allt och iväg. Samling kl 0730. Det var en rätt klar morgon och härlig luft.
Vi skulle börja i södra delen. Jag var ju där i söndags och plockade kantareller och såg inga slag alls. Men det kunde ju ha kommit in något. Jag hamnade på ett sidobakpass. Jodå, hunden fick upp och ko med 2 kalvar som passaerade en skytt. Vi detta laget hade det börjat blåsa så det var svårt att höra djuren. Kalvarna var samlade tätt intill kon och skytten avstod att skjuta i det läget vilket var rätt val. Vi får bara skjuta en kalv vid dubbelkalv.
Hunden körde dem norrut mot en sjö där de simmade över till grannmarken. Lite häftigt av älgkon att ta med sig sina kalvar ut i sjön.

Första passet
Solen kom fram efter ett tag vilket var behagligt

Sedan var det återsamling och korvgrillning som vanligt efter första såten. Nu hade det börjat blåsa mer. Jag fick ett bra pass på ett hygge i ett torn. Men hua vad det blåste. Tur man har bra vindtäta kläder. Nu hade vi djur i såten igen. Troligtvis en tjur. Han vände och gick söderut där vi hade börjat på morgonen.

Bra pass

Vi återsamlades och ställde ut i igen och hoppades på att den skulle vara kvar. Men den hade troligtvis gått ut på grannmarken som är nära där den sågs.

Här hade det varit bra läge
Hundförarna kollar av

På väg hem fångade jag en regnbåge på den mörka himlen

Imorgon skall vi till ett annat skifte vi har och där skjuter vi alltid. Förra året var det en 10taggare som föll. Hoppas på tur!


2 kommentarer:

  1. Roligt att se dina bilder från jaktdagen. På fredag åker vi till fjällen och det ser ut att bli bra väder, hoppas! Vi är ju ute i skogen här nästan varje dag, men för en unghund så är det lite enklare att jaga ripa än skogsfågel. Ha en bra dag ute i skogen och hoppas det kommer en älg på ditt pass :)

    SvaraRadera
  2. Hei.
    Først og fremst vil jeg si tusen takk for mange koselige kommentarer på bloggen min. Å endelig ser det ut til at jeg får til å kommentere dine innlegg også. :)

    Når det gjelder elgjakten, får vi krysse fingrene for at elgen kommer mer frem til postene i fortsettelsen :)

    SvaraRadera