lördag 1 oktober 2011

Rådjursjaktpremiär 2011

Vilken dag!!! Vilken värme!!  Upp i ottan och fixa allt som skulle med på jakten. Ayla var taggad och jag var nervös. De andra hundarna var väl mindre glada av att inte få föja med, speciellt Tyra som fattade vad vi skulle göra.
Vi var 10 st idag som kommit. Vi delade upp oss på 2 såtar med 2 hundar.


Jag gick in i ett område med Ayla som hon kände till strax efter kl 0800. Hon var lite tveksam och sökte trångt. Jag flyttade mig lite i taget och satte mig på ryggan. Hon for runt ca 100 m ifrån mig och kom tillbaka.
Jag såg inte ett rådjursspår och inget skit heller. Detta är ett område där jag vet att rådjuren går. Men var håller de hus??


Hon kunde ju söka ut mer, men det kommer....


Satte mig i en trattiskoloni och kassen blev full medans Ayla sökte

Jaktkamraten med sin basset hade heller inte hittat något.Nu var vi ute 2 tim och inget djur i sikte....
Vi skulle genom en granplantering och plötsligt river Ayla igång. Där stod de!!! Hon skallade för fullt och passerade nära en skytt som hörde hur det knakade. Såg på GPS:n att hon hade bra kontakt med ett djur. Hon drev väl ca 15 min bara och sedan släppte hon och gick i sina slag tillbaka. Varför vet jag inte. Hon kanske var trött efter 2 tim sök. Men hon är ju ung och inte så erfaren ännu. Men jag är jättenöjd över hennes prestation idag.

Skulle ha in en video här men det strular ju. Nåja, det var ju lite fika och vila för hundarna. Vi provade ett släpp till men det var ju så varmt och förutsättningarna var ju inte de bästa. Jag gick väl ca 20 min och meddelade mina jaktkamrater att vi skulle bryta för Ayla var så varm.
Vi åkte ner till sjön så hon fick svalka av sig vilket hon uppskattade.


Ayla var otroligt varmVarm matte och Ayla

Jaktkamratens Tin Tin och Peggy hade inte fått upp något heller idag. Det var dåligt överallt med rådjursspår. Dock hade vi 2 älgobs i alla fall.
När vi kom hem var det ju så skönt ute så självklart blev det ner till sjön.......


Det var så underbart nere vid sjön. Solen värmde och det var så tyst. Vilken visa för själen!!
Vi hade ju inte tänkt på badning men när vi kom ner och det var så varmt ute. Vi hoppade i. Det var väl lite friskt. Vi kunde dock torka oss i solens värme för inte hade vi med handdukar.
Min sambo var först sedan hoppade jag i...

Sedan satt man där på bryggan och njöt av solen tills den gick ner. Vilken otrolig kväll...Sjön är den bästa avkopplingen man har

Sedan blev det middag med grillad rådjursstek, trattisar och klyftpotatis och passande dryck till.
Vilken dag vi haft!!!  Imorgon skall vi ut igen....

4 kommentarer:

 1. Härliga bilder från jakten!! Så himla bra med gps, när man ser precis hur hunden rör sej. Ska köpa en nu innan nästa fjällresa. Vackra bilder som alltid :) Duktig vovve också :)

  SvaraRadera
 2. Fina bilder från jakten :)
  Det är inte konstigt att hon blev trött i den värmen, roligt att det blev lite kontakt :)

  SvaraRadera
 3. fikk jo opp rådjuren, litt merkelig at hun gav seg så fort. Men förste dagen er alltid litt spennende. Blir nok mer fart neste gang!

  SvaraRadera
 4. Låter som om ni haft en härlig och avkopplande helg ut i naturen.

  mvh/Hannu

  SvaraRadera