fredag 21 oktober 2011

Morgonälg

Skrivit om innan om hundarnas skällande på kvällar då det förmodligen är älg som äter äpple på ett träd nära tomten. Nu i morse var älgen där. Jag ut i morgonrock och kamera. Kvigan eller ko, för hon är väldigt stor märkte inte mig. Rusade in och på med kläder och skulle smyga lite. Då var hon på väg bort. Stannade upp på vägen när jag hade lite ljud för mig. Var är teleobjektivet??? Nu måste jag köpa ett. Har tittat på flera alternativ nu ett tag. Det var dock en vacker syn att se i den frostiga höstmorgonen.

3 kommentarer:

 1. Ett bra teleobjektiv är ett måste. Mitt gamla nikkor 80-200/2,8 är tungt men knivskarpt och med sanslöst bra glas. Sedan grämer jag mig lite över att mitt 300/2,8 bara är manuellt. Det passar iofs i nikonfattningen men det är svårt att ställa in så bilderna får perfekt exponering...

  För min del står nog en ny bra kompaktkamera högre upp på listan än ett tele. Min gamla kompakt börjar ge upp nu och jag behöver en kamera som alltid finns till hands.

  SvaraRadera
 2. Kul att se! Länge sen jag såg till nån älg nu...ja jag förstår att du vill ha ett tele, men den andra bilden blev riktigt bra trots att det är på avstånd!

  SvaraRadera
 3. Oj, vilken ståtlig morgongäst du hade.

  mvh/Hannu

  SvaraRadera