lördag 15 oktober 2011

Älgjakten - sjätte dagen

Idag var det dags på stora marken. Tillsammans med jaktledarkollegan var det planerat kvällen innan så allt var klart. Det var dock inte så många som kom och vi blev 11 skyttar. Vi hade planerat mindre såtar pga antalet.
Vår hundförare var tillbaka men utan fina King. Kändes mycket vemodigt. Men hans två andra vovvar var på hugget och ville jobba.
Det hade varit en kall natt och det var frostnypet överallt. Men solen sken på vissa ställen mot att det var tjockdimma på andra.


Elden var tänd när man kom


En del ville elda mer men vi skulle ju jaga


Första passet. Hann ta lite bilder innan vi släppte hunden.

Hunden fick upp älg men det gick förbi skyttarna och ut ur marken tyvärr. Vi såg aldrig vad det var men så är det ibland. Vi gjorde en snabb utdelning av nya pass och iväg på såt nr 2.Här hann man ta lite bilder igen.


Detta försvann snabbt när dimman lättade
Åkte ner till sjön före lunch. Dimman låg ännu över sjön

Det gick ur marken igen tyvärr. Men så är det ibland. Vädret var på topp och solen värmde nu.Gott med varm mat då det varit lite kallt för en del
Blick från mitt sista passDet blev tyvärr ingen utdelning idag men det var en härlig dag. Så det blev lite mer bilder på natur än älg. Imorgon skall vi börja med det mindre skiftet och hoppas på tur. Nu är vi inte många som skall passa dock.2 kommentarer:

  1. Litt uflaks idag altså?? Flotte bilder som vanlig. Hvor mange elg har dere igjen?

    SvaraRadera
  2. Vackra bilder som vanligt. Jo, vi har fått snö och på vissa ställen ligger det kvar. Jag hoppas att det inte kommer alldeles för fort, för än vill jag jaga fågel. Blir det för skarpt blir det svårare att smyga sig på. Tusen tack för gratulationen! Det värmde.... <3

    SvaraRadera