fredag 6 januari 2012

Härlig dag i skogen

Idag var det ut med Ayla och Tyra på den större jaktmarken. Det var några minusgrader på morgonen. Vi hade ingen snö men på jaktmarken hade det kommit några centimeter vilket var bra för spårning skull. Inne i skogen var det nästan barmark.


Husse klar att släppa Ayla

Vi skulle släppa Ayla först. Hon behöver träning. Husse skulle gå med henne då jag vill vila min vad fast det känns bättre nu. De gick en timme innan Ayla hittade djur. Hon drev fint men det blev kort tyvärr. Hon är så otroligt snabb i skogen. Hon släppte och är så spårnoga tillbaka och går exakt i sina spår.


Beröm och en godisbit måste man uppmuntra med


Vi gjorde klar Tyra för släpp och hon hittade djur efter 15 min. Hon drev det upp på Getryggarna som det heter. En höjd som är väldigt hög. Jag har gått över den och det är en prestation av en liten tax att springa upp på den. Hon drev uppe på ryggen. Det gick ner mot ena skogsvägen och då tyckte vi det räckte. Hon hade ett drev på 45 min. Kändes som lagom att åka hem.
Tyra klar för släppEn glad matte när hunden är tillbaka

Det var så otroligt fint ute på marken idag. Solen sken och det var lagom bitigt i näsan. Jag passade på att ta lite bilder från jaktmarken.Imorgon är det älgjakt och tyvärr blir väl inte vädret så fint som idag men på söndag är det lovat sol igen.
Det blir ut med Ayla och Tyra eller valparna kanske???
7 kommentarer:

 1. Vad duktiga dom ar dina vovvar. Och vad roligt for mig att fa se lite Smalands natur igen.

  SvaraRadera
 2. Ser härligt ut!! Jag bara längtar efter att komma ut på jakt igen, men det går inte att komma fram till marken...hoppas på att följa brorsan snart igen :) Fina bilder, häftigt med de röda stenarna och istapparna.

  SvaraRadera
 3. Perfekt jaktvär. Fint med taxer i år:) Lykke til med elgjakten idag.

  SvaraRadera
 4. Blir avis på er hundjakt, saknar mina dagar i skogen med framlidne basset griffon Frippe.

  Ser härligt ut iaf!

  SvaraRadera
 5. Kul att taxarna fick tag på djur! Igår vard et kanonväder tyvärr var det min tur att bli fökyld så man fick stanna inne.

  SvaraRadera
 6. Vi har haft väldigt fint väder.Svanarna var lite nyfikna på mig..=).Vad duktiga dina taxar är..och.väldigt fina bilder.Hoppas det gick bra med älgjakten..Vi hörs..

  SvaraRadera
 7. beautiful photographs, I love the ice cycles coming of the evergreen tree.

  SvaraRadera