söndag 8 januari 2012

Hårt före för Ayla idag

Det hade kommit några cm snö inatt och det var vackert ute när vi begav oss till jaktmarken. Temperaturen var bara runt 0 grader. När vi kom ut till jaktmarken hade det inte snöat där utan det var som i förrgår.
Ayla skulle få släppas först. Hon hittade spår direkt men gick i bakspår vilket hon kom på efter en stund. När hon hittade spåret var det upptag nästan direkt.
Vi åkte runt i såten för att höra henne bättre. Det är bra när man har GPS så man kan följa hunden.


Husse kollar på GPS. Notera tallens lutning...Vi ser att hon släpper efter 30 min drev och börjar gå i sina spår tillbaka. Hon är otroligt spårnoga och kommer exakt i spåret. Vi väntar på henne och hon kommer lite sakta. Det gick inte så fort tillbaka idag som i förrgår. Vi såg att hon var lite blodig på baktassarna och på röd på alla juver. Det var hårdare i snön än hemma och vi beslutade såklart att inte släppa Tyra utan åkte hemåt.

Idag fick jag hämta älgköttet från tjuren vi sköt förra veckan på lilla marken så det har varit lite jobb med att packa det. Jag hade ju kameran med mig och stannade till på hemvägen vid en av de sjöar vi har här. Solen hade tittat fram lite och jag kunde få lite fina bilder.


8 kommentarer:

 1. Det var ju inge roligt att hon gjorde illa tassarna...svårt med hårt före.

  Ljuvliga bilder från sjön!!

  SvaraRadera
 2. Very good pictures from this landscape.

  SvaraRadera
 3. Fina och varierande bilder. Gillar den andra bilden extra(efter videon). Fint med grenen som hänger ut över vattnet. Visst är det al?/Mvh brita

  SvaraRadera
 4. Synd med Ayla.
  Fina bilder!! :)

  SvaraRadera
 5. Fin lyd på video:) alltid godt å høre los.. såre ben er ikke kul. Albin fikk hvile idag.

  SvaraRadera
 6. Vi har minus 24 idag och Thai lyckades para Pirkko.... Spännande =) Vi hörs...orkar inte läsa/skriva så mycket med mitt onda öga ;-)

  SvaraRadera
 7. Fine bilder. Likte også et par av bildene fra 6.januar innlegget ditt veldig godt. :) Det er ikke bestandig lett å være en liten hund i skogen :)

  SvaraRadera
 8. Bildene fra sjøen ble riktig så flotte og særlig de to første der likte jeg svært godt!!
  Rune

  SvaraRadera