torsdag 26 januari 2012

Vinterruin

Dagarna är ännu rätt mörka och hoppas solen kommer fram. Det blir lite torka i blogginläggen som för många andra.
Vovvarna har det bra och nu kommer det lite lugnare tider för dem. Rådjursjakten är slut sista januari men det blir inte ut med dem i helgen. Det är för mycket snö. Snön är visserligen mjuk men de får ju hoppa fram i skogen. Springa vanligt går ju inte. Vi skall ut på stövarjakt på söndag på den mindre marken. Det skall bli kul.

Förra helgen åkte jag till närmsta lilla by, innan snön kom. Där det finns en gammal kyrkoruin. Den är från 1200-1300 talet faktiskt. Gravplattan är från 1600 talet och det är någon storbonde som är begraven där.Jag vill uppmärksamma och gratulera kompisen basseten Chanel (se tidigare inlägg) och hennes matte. Hon blev jaktchampion idag med sina 19 månader. Hon har sin första säsong och har redan klarat av detta. Stort grattis! 


Bild från juni då jag lade träningspår till Chanel. Det var så varmt och när vi var klara  slängde hon sig i den här dammen för att svalka av sig.8 kommentarer:

 1. Härlig bild på Chanel! Så fina bilder från ruinen också, det är intressant att besöka sådana ställen :) Kul med stövarjakt, blir det på hare eller?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja de blir hare. Jaktkamrat har en unghund och uppfödaren skall komma och kolla lite på vovven. Kan ju vara bra med några som passar.

   Radera
 2. Wow - kyrkoruiner är helt fantastiska i snön. Finfina bilder!

  SvaraRadera
 3. Blir litt lungt nå med hundjakt ja. Litt lyst å teste en siste gang i helgen, men får se. Har egentlig lagt planer for en fin ansmygning på noen rådyr. Kommer kanskje bare skyte med kamera, er jo bedre å spare dem til september og hundjakt:)

  SvaraRadera
 4. det svartvita passar bilderna. Verkligen fina bilder

  SvaraRadera
 5. Hello, Lindsjö taxar.

   Your splendid works enhance charm spectator still more.
   The warmth such as the fireplace will be offered to the audience in harsh this winter.

   I praise your wonderful work.

   The prayer for all peace.
   
  Have a good weekend. From Japan, ruma ❃

  SvaraRadera
 6. Flotte bilder. Fint med svart/hvitt bilder. Og lykke til på støverjakta. Skal på støverjakt selv i morgen. Det blir gøy. :) Gratulerer til eieren av basseten. Imponerende prestasjoner!

  God helg. :)

  SvaraRadera
 7. jättefina bilder :) hihi va söt hon är :)

  SvaraRadera