lördag 20 oktober 2012

Älgjakt

Idag var det älgjakt på den större marken vi är med på. Det blev en stressig morgon då jag ställt klockan fel. Ja , sådant händer....
Det var riktig tjock dimma när vi åkte hemifrån. Man hade inte många meter sikt. Men det var varmt ute redan +10 grader tidigt på morgonen.

Vi skulle börja i södra delen med två hundar. En av hundarna en jämte som heter Boss som kanske blir en ny vovve i vårt lag. Hans husse skall flytta till Canada och Boss får kanske en ny husse som är i vårt lag. Han var en riktig kelgris och mycket vacker. Bild kommer framöver.

Jag fick ett bra pass i ett torn på ett ställe där det brukar vara en del rådjur och gris. Jag fick dock bara besök av lite fåglar ovanför mig. En nötväcka och lite talgoxar.


Jag hörde bakom mig kraftiga vingslag. Någonstans satt den i träden men var.....och vad. Jag hade mina aningar. Var beredd....och så flög den......en tjädertupp!!! Det var svårt att hinna med med kameran.Hundarna letade efter älgarna men utan att få upp i denna såten. Det tog längre tid än vanligt då hundarna kom ihop och latjade lite.
Plötsligt ser jag hur hallonbuskarna rör sig. Något går ju där.....vad?? Djuret stannar upp på ca 15 meter och tittar på mig....en räv!
Vet att jag har bara några sekunder på mig....kameran! (vi skjuter inga rävar under älgjakt). Jag visste att jag nog bara hade en bild på mig och mycket riktigt får iväg en bild och den vänder och hoppar graciöst tillbaka vart den kom ifrån.....den var så vacker.

Jag är jättestolt över denna bild!!Efter lite lunch var det dags för nästa såt. Boss fick upp grisar som han drev runt ett torn hela tiden och skytten kom aldrig till skott. Det var så tätt och dåliga skjutfält så han avstod. Var ju ett bra beslut. Skadeskjutningar vill vi ju inte vara med om.


                                     Andra passet med utsikt över gölen längst bort.
Jämte tornet stod denna halva björk. Undrar vem som bott där. Hålet var ganska stort ca 10 cm i diameter.

Vi avslutade dagen med att haft inne ko med kalv och kanske en kviga i följe. Ett gäng grisar som sprang runt. Avslutningsvis ståndskall på ko med 2 kalvar men av ett grannlags hund som fick komma och hämta den. Vi lyckades inte få stånd på dem sedan.

Innan skymning så blev det ju en tur till mitt "älgfält"......vem står inte där.....min stora tjur med en ko i sällskap. Nu var ju ljuset inte det bästa men det blev bra ändå....men...det får ni se imorgon!
Imorgon skall vi träna Ayla och Trym på den mindre marken. Vi jagar älg på den större men måste prioritera träning med taxarna inför ev prov i höst.

Man är ju lite stolt ikväll att sin stad vann Körslaget. De var ju så duktiga. Nu är det säkert fest i stan.
 

10 kommentarer:

 1. wonderful fox photo! great job! good luck with training your pups tomorrow.

  SvaraRadera
 2. I just love your forests! They're beautiful! Your photo of the fox is outstanding! You have every reason to be proud of that!

  SvaraRadera
 3. Hej! Fina bilder och intressant berättelse från er jakt. Som svar på din fråga till mig, så finns det säkert ugglor på höglandet också. Jag kollade just på Svalans Rapportsystem ( http://www.artportalen.se/birds/default.asp ) och såg att det idag på morgonen setts en Hökuggla utanför Alvesta på Taglamyren söder om Vislanda. Och i förrgår fanns det en vid Unnaryd. Så de finns där ute och du får säkert se en snart som är så mycket ute i skog och mark. //Urban

  SvaraRadera
 4. - Halloj på Höglandet.
  - Skogen är ju fin utan älgar också !
  Kul med den sönderskjutna björken....:o)
  - Ha en bra fortsättning på dagen !!!
  Hälsar Henning och Blondin-Ida...:o)

  SvaraRadera
 5. Mooie foto van de vos en je bossen natuurlijk lieve groetjes Danielle

  SvaraRadera
 6. Great pictures I love the fox, very well photographed, compliment.
  You live in a beautiful country.

  SvaraRadera
 7. Hej-Hej! Även om de där älgarna inte vill vara med om jakt, så får du ju många fina upplevelser ändå när du sitter på dina pass. :-) Tjädertuppen och räven tex - såna ser man ju inte riktigt varje dag precis.

  Det var inga problem att få med min jägare på en liten husbilstripp! Han jagade änder i måndagskväll (eller om det var i tisdags, minns inte riktigt) och i onsdagskväll pyrschade han sej en råbock. Så den här helgen kunde det gott vara semester! :-D

  SvaraRadera
 8. Gratuliere, das Fuchsbild ist sehr schön.

  SvaraRadera
 9. Vilken bra dag :) Först o främst så läckert att du fick med tjädertuppen!! och sen räven då, såååå söt!!

  SvaraRadera
 10. Hej Jag har just upptäckt din webbplats och jag tycker det är mycket intressant. Därför har du nu en läsare och mer eftersom jag använder Google översättare läsa din sida kan också.
  Internet gör det möjligt att mycket snart ...
  hälsningar från Sylvia och Tibi

  SvaraRadera