söndag 14 oktober 2012

Träning med taxarna

Idag var vi ute på lilla jaktmarken för att träna Ayla och Trym. Ayla måste få lite tid i skogen då jag vill starta henne på jaktprov snart.

Det hade regnat bra hela natten och även när vi körde iväg på morgonen. Bara några 100 meter hemifrån sprang det över en älgtjur och vi såg även ko med kalv i skogen. Jag lyckades kliva ur bilen och få fram kameran. En bild med 28-135 objektivet blev ok. Bytte objektiv till 70-300 men de bilderna blev suddiga.....regnade rätt bra.
Vi släppte Ayla och hon fick upp djur efter ett tag men det tog en runda mot grannmarken varvid hon släppte. Vet inte varför. Jag kallade på henne och hon kom. Vi gick längre in i skogen och släppte på nytt men hon fick inte upp något. Kallade in en blöt hund som ändå var nöjd.Sedan skulle Trym få pröva om han hittade något. Men han rotade bara runt på ett begränsat område. Han viftade på svansen hela tiden så någon spännande doft var det. Men det blev aldrig upptag.                                  Man ser vovvarna bra i skogen med sin väst.                                                     Husse har koll på var Trym är

Det började regna igen och vi beslutade att åka hemåt. Det har ändå varit träning för dem.
Det regnar ännu väldigt kraftigt........Nu är det till att börja arbeta igen som vanligt. Det har inte varit den utdelning vi trodde på älgjakten men det har varit fina dagar i skogen.

18 kommentarer:

 1. Nu fungerar sidan igen!!! Det har varit ett evigt trasslande och nätet är som sirap :-/ Är så less. Funderar på att kanske göra en ny blogg i wordpress, men har inte riktigt bestämd mig än. Min nogg går tydligen inte att lägga som länk på många hemsidor, vilket jag också tycker är störande. Underbara bilder som vanligt och intressant inlägg. Filmerna går trög för mig att se...blir så less på min uppkoppling! Kram på dig och dina vovvar!

  SvaraRadera
 2. Tittade på filmerna och hade på ljudet du skulle ha hört Selma vilket liv det blev här .min man har agerat domare för länge sedan på jaktprov så ja vet lite vad det går ut på ,kram Nette

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Tycker du fick en fin bild på tjuren. Alltid lika kul och spännande att få ta del av era bravader i skogen vare sig det gäller ren jakt eller eran träning av hundarna. För mig funkade filmerna fin, fint och det var jätte kul att få lite rörligt att se på också.
  Ha en fin söndag!
  /Ingemar

  SvaraRadera
 4. lots of rain! i bet the woods smelled great, even if it didn't help too much with training.

  SvaraRadera
 5. Äntligen har vi haft en solig dag till skillnad från dig då som fått regn.
  Trevligt med taxarna som verkat trivas i skogen.
  Ha en fin vecka! /Bea

  SvaraRadera
 6. Mooie foto's die eland zie je bij ons niet.
  groetjes Herman,

  SvaraRadera
 7. Fin älgtjur! och fina träningsbilder o filmer :) Här är det också regnväder....vill ha många soldagar nu!! :)

  SvaraRadera
 8. Spennende å høre fra treningen og jakten.
  Ønsker deg en trivelig uke.
  Hilda

  SvaraRadera
 9. Vilken fin sida! Kul med filmer också! Och med taxar, de är riktigt fina, hade vi bara haft en massa rådjur så... :-)

  SvaraRadera
 10. Hej!

  Älgbilder har du ju, men vad jag förstår har jakten gått tungt. Du måste ha varit nära vid första bilden, med det objektivet.
  Kul med filmerna. Ha det bra/brita

  SvaraRadera
 11. Vad roligt att fa se dom i skogen. Bra att Trym hade vast pa sig sa man kunde se honom. Du far garna skicka lite regn over hit. Vi hade mulet i tre dagar men inte en droppe regn fick vi.

  SvaraRadera
 12. Älgarna hos dej verkar ha lärt sej skillnaden på bössa och kamera!? När det sistnämnda riktas mot dem poserar dej så så fint som om de vore utbilda fotomodeller... :-) Synd att det inte skulle lyckas med jakten. Kommer ni att jaga vidare om helgerna framöver nu, eller får det vara för i år?

  Svärfar var i Småland (i sydvästra delen) och jagade älg i helgen, men där hade de inte heller sett något skjutbart. Däremot hade en av jägarna slängt iväg ett skott på ett vildsvin, så det hade fått bli eftersök på det istället. Och ett sabla väder var det ju, så roligare kunde de allt ha haft. Men de hittade grisen iallafall, och kunde avliva den.

  Regnrusket ser ut att fortsätta idag också. Tri-i-i-ist! :-(

  SvaraRadera
 13. Beautiful pictures, very nice also to the movies to see.
  Greetings Irma

  SvaraRadera
 14. A pity that the weather is so bad. Hunting did not bring you what you hoped for, just like it happens to every photographer everu now and then.
  Good luck next time, Kees

  SvaraRadera
 15. Jammen godt hundene hadde på vester ja,) Vi har nydelig vær her i Midt-Norge. Høsten er flott når været er fint og fargene skinner:)

  SvaraRadera
 16. Hello Majsan,

  you erste photo betrayed a nice elk, and your movies the dog I found superb :-) Really nice to see how they will walk and get some sweets.
  Beautiful forest also where you are.

  SvaraRadera
 17. Beautiful shots! Glad the dogs got some training time despite the rain.

  SvaraRadera
 18. Good to see your dog tracking the scent. Enjoyed the You Tube clips. You got some good pix in the woods and I like the one of your Dad! :)

  SvaraRadera