lördag 6 oktober 2012

Kvällstur med höstsol

Nu är jag här och ikapp med läsa era fantastiska blogginlägg med vackra bilder. I veckan har det varit si och så med väder för att kunna ta sig ut eller så är det fint och då glömmer man kameran.
Idag har vi varit på skjutbanan igen och sista lerduveskyttet. Prövade mitt nya kombivapen Merkel SL2. Fick ner ett antal lerduvor vilket var bra. Sedan skulle det skjutas in med kula och korrigera siktet. Uj vad den slog i min axel. Grövre kaliber än vad jag är van vid. Det gäller att hålla i och då gick det bättre.

Vi har haft en fin höstdag med sol och runt +10 grader. Solen lyste med en speciell färg ikväll. Det var gul/rött som eldsfärger......
Tog mig en tur med bilen i närområdet och var så nöjd över det vackra jag fick se...är så glad att jag har min natur så nära.

            Jag hörde gässen när jag åkte hemifrån och de kom i 3 stora grupper


                Solen lyste upp våra vackra lövträd bara några 100 meter hemfrån


                           Lite av min hemtrakt. Där fälten tar slut bor vi.


     Ljuset är helt otroligt. Jag har inte gjort något åt bilden och ändå ser det ut så här.
Detta smaldjur var ensam. Jag såg henne men åkte ner mot sjön. Hon var kvar när jag kom tillbaka och kunde komma henne nära. Jag fick många fina springbilder på henne.
Tänk på att jag hade ISO 5000 här då det nästan var kl 1830 och bra mörkt.


Denna bock såg jag på "Älgfältet". Han var ensam fast jag sett ett smaldjur med honom innan. Jag missade två rådjur senare då jag bara såg deras rumpor. Sedan såg jag bara huvudet av en bock på väg hem som jag fotograferat innan och visat er. Så det blev totalt 5 rådjur jag såg ikväll på olika ställen vilket var trevligt. Jag hade hoppats på älg.

På måndag är det älgjaktspremiär för oss i södra Sverige. Lite att fixa. Se till att alla saker är i ordning. Ryggsäcken skall vara klar. Jaktbilen klar och en del papper då jag är en av jaktledarna och planera jakten för veckan.

Det blir nu 7 dagars älgjakt och hoppas på fina dagar med härligt väder och spännande upplevelser.
 

21 kommentarer:

 1. Som du säger: Ljuset kan vara magiskt dessa kvällar, om gudarna bara vill. Av dina landskapsbilder tycker jag mycket om den där du påpassligt gömt solen bakom trädstammen och på så vis släppt till lite ljus oxå i undervegetationen. Antar att älgjakten startar på samma datum härnere, får en att tänka till ett varv till innan man kastar sig ut i skogen. / Deerhunter

  SvaraRadera
 2. Hej. Mycket fina bilder och vi hade både tranor och gäss som var på väg söderut idag. Vilket fint ställe ni verkar bo på, nästan lika fint som mitt ;).//Urban

  SvaraRadera
 3. Många fina bilder från höstdagarna. Vi har inte riktigt lika mycket färg här i södern ännu.
  Fin solnedgång, speciellt den sista bilden och rådjuret som hoppar också!

  Då får du ha god tur i skogen, bäst man håller sig hemma nästa vecka då, om det nu är samma tid här? Tack för din kommentar hos mig! /Pia

  SvaraRadera
 4. the fall colors and light are wonderful. good luck on the moose hunt!

  SvaraRadera
 5. Visst är hösten vacker med alla sina färger och lågt stående sol. Just det, det är dags för älgjakten!Själv funderar jag på att försöka låna en mårdfälla av jägarna här för det är alldeles för mycket mård just nu.Det är verkligen inte bra för fåglarna. Och visst var jag påskördefesten. Tre dagar stod jag i Böda hamn och sålde kort och böcker. Trevligt, men det kändes i hela kroppen flera dagar efteråt.
  Kram/Kerstin

  SvaraRadera
 6. Kul att få se hur det ser ut där du bor! Fint!!! :-)

  Här är det också en massa älgjaktsförberedelser på gång nu i helgen - men jag håller mej undan! ;-) Och för tillfället är jag mer intresserad av att det skjuts vildsvin än älgar, om jag ska vara helt ärlig! (Se mitt blogginlägg för idag, så förstår du...)

  Vädret är uselt, med regn och rusk. Så att maken skrapade alla byns grusvägar igår för att det skulle gå att spåra älgarna idag var nog ogjort arbete. <:-I Men å andra sidan verkar det vara väldigt gott om älg i de här trakterna just nu, så det vore väl själva den om det inte ska dyka upp åtminstone någon vid ett bemannat jakttorn redan i morgonbitti!? Fast det ska ju vara ett skjutbart djur också då förstås, och den saken kan man väl inte vara lika säker på... <:-) Men det skulle förvåna mej oerhört om jakten på de vuxna älgarna (2 st) inte är över på 2-3 dar.

  Här var hela älgjaktlaget på skjutbanan igår och tränade... :-) T o m vår dotter var med och testade lite grann. Eventuellt ska hon vara med i morgon och gå i drevkedjan. Själv ska jag vara hemma, åtminstone under förmiddagen. Sotaren tycker nämligen att just den dagen är perfekt för att göra ett besök i våra skorstenar och braskaminer! <:-)

  Lycka till med din älgjakt!!! :-)

  SvaraRadera
 7. Ja en riktigt fin höstdag va det igår och idag blir det lika soligt. Det ser ut att va riktigt fint i dina omgivningar. Ha en bra vecka.

  SvaraRadera
 8. Nice views of the autumn. Animals don't always show up when you want to and many times they notice you earlier then you notice them. The experience of being in nature itself is always the most important thing, even when you don't get a chance to take pictures.
  Greetings, Kees

  SvaraRadera
 9. Beautiful autumn pictures.....i like these colors very much.

  Greetings, Joop

  SvaraRadera
 10. - Halloj på Höglandet.
  - Fina guldskimrande bilder från sjön !
  Förstår att ni sitter och polerar älgstudsarna nu. Spännande med älgjakten. Hoppas allt går bra.
  - Ha en fortsatt bra dag !
  Hälsar Henning och Blondin-Ida....:o)

  SvaraRadera
 11. Great pictures, with stunning scenery and beautiful autumn colors.
  Have a nice Sunday..
  Greetings Irma

  SvaraRadera
 12. Fine bilder fra ditt nærområde ! Heldig du er som har mange rådyr i området også. Lykke til med elgjakten!!

  SvaraRadera
 13. Ser att hösten kommit till Er också. Löven lyser rejält gula. Vill suga länge på denna karamell, snart blir det mörkt och dystert innan snön kommer/brita

  SvaraRadera
 14. Svar: Nä, tyvärr har inte sonen fått sin vapenlicens ännu. Men han kommer att vara med och jaga på samma sätt som han har varit sen han var liten: Sitta med någon annan jägare på pass under morgonen, och sen spåra och gå i drevkedjan.

  Men så fort hans licens kommer får han baske mej se till att göra något åt vildsvinen!!! Under den senaste dryga veckan har han och en kompis gjort i ordning en vildsvinsåtel, och grisarna är där så gott som varje natt och äter. Men ännu så länge är det ju bara kompisen som kan agera skytt där, och han verkar ha lite annat för sej på nätterna än att sitta där och vaka! Antagligen för att han har lite annat att göra på dagarna också, om man så säger! :-D Att kombinera vildsvinsjakt med ett heltidsjobb är baske mej inte lätt... För det krävs ju nästan att man sköter jakten nattetid... <:-I

  Efter dagens avspårning av grusvägarna kan man konstarera att det finns älgar. Återstår dock att se var de är nånstans imorgonbitti! :-)

  SvaraRadera
 15. Härliga bilder ,jag vet att jag ska skriva ett mail till dig men tiden räcker inte till just nu .Hoppas ni får tur med älgarna ,kram Nette

  SvaraRadera
 16. Hej!
  Åhh... jag vill också ha den där solglimten hos oss nu!
  Vackra vyer du bjuder på!
  Förundrad över lyckan att fånga vilda djur i kameran och språng-bilden är kanon!
  Ha en fin vecka!/Bea

  SvaraRadera
 17. Mange flotte høstbilder. Rådyrene er så søte da.
  Kos deg masse med høsten.
  Hilda

  SvaraRadera
 18. Brilliant shooting, the Deer are particular striking, and all the special landscapes.

  SvaraRadera
 19. Herlige høsten! Fin og variert serie hvor særlig gjessene på vei sørover på en flott himmel falt aller best i smak :-)
  Rune

  SvaraRadera
 20. How very beautiful this autumn. I like autumn than the most beautiful season of the year, because the warm kleruen are really beautiful. You have here therefore a very nice impression of data :-)

  SvaraRadera
 21. Har nu suttit och tittat igen några inlägg och du vilka enormt vackra höstbilder med tjärnen och dom vackra färgerna , så vackert :) Och hoppas att det lösre sig med dina kamera att det är nått enkelt fel // Kramar Anita

  SvaraRadera