onsdag 31 oktober 2012

Vilja och Tyras träning


Efter att ha fotograferat älgarna på älgfältet i söndags morse åkte vi ut till jaktmarken. Det var en frostig och vacker morgon och man var sugen på att stanna flera gånger då man såg vackra motiv.
Men nu skulle vi ut med vovvarna. Vi skulle släppa Vilja först och hon for in i skogen direkt. Sedan kom hon ut på skogsvägen och sprang utmed den säkert i 3 km. Vilket beteende???
När vi skulle försöka få tag i henne fick hon upp spår i snön som hon följde och väckskall kom och sedan ett upptag. Vi hade svårt att spåra av. Det gick norrut och på väg ut ur jaktmarken vilket vi beslöt att få stopp på henne. Men inte ville hon det. Hon tog vägen igen när vi kom och in i nästa såt där hon fick ett nytt upptag.

Drevet gick norrut och ut ur marken ca 1 km. Det var bara att hoppas att det skulle vända.

Jag ville få hennes skall på film och plötsligt hör jag ett knäpp........Drevet vände österut och sedan söderut igen som tur var. Jag kom nära henne till slut och då var hon trött. Det var ju lite frostigt ute på morgonen så hon var lite röd om tassar och bröst. Det var ju 2 timmar hon varit iväg

Sedan var det dags för Tyra. Tyra är ju säker. Hon vädrade inåt skogen och började väcka och upptag kom ganska snart. Drevet buktade fint och efter 1 tim 20 minuter avbröt vi drevet och spårade av att det var rådjur.


                                                           Husse släpper Tyra

Vid 1600 tiden åkte jag ut för att kolla till älgarna. Det var tyvärr inga där så jag åkte runt lite.


De här kiden stod på vägen när jag skulle svänga ner mot dammen.  Bilden tog jag genom framrutan.Nu började det vara rätt mörkt men kunde inte låta bli att åka tillbaka till älgfältet igen och nu var de där. De stod längst upp på älgfältet. Det var inte bara älgarna utan två rådjur gick och betade där med.

Ikväll när vi skulle hemåt så lyste vi med bilen och de låg väldigt nära vägen. Kalven låg så fint men de blev oroliga och kon med kalv sprang över vägen framför oss. Sedan kom den andra kon efter.
Någon kilometer hemifrån ser jag massa svarta skuggor vid vägen på åkern. Ber sambon bromsa och det var rejält med gris säkert runt 15 stycken och de var rätt stora. De hann dock springa bakom bilen innan vi backade för att se dem bättre.
Imorgon har jag möjlighet att titta upp på älgfältet innan det blir för mörkt.


 

7 kommentarer:

 1. sounds like a really long training session for the dogs. i hope they stay safe.

  SvaraRadera
 2. Vilken fin kväll! Använder du stativ när du filmar? Det är ju svårt att hålla stilla nog...

  Tråkigt det där med bildutrymmet för dej...

  /Susanne

  SvaraRadera
 3. Beautiful photos with reflections. Hope tomorrow is luckier for you all, Greetings from Jean

  SvaraRadera
 4. bei den Bildern von den Elchen .. was hast du für eine Einstellung gehabt??
  Die Landschaftsfotos sind wieder fantastisch...
  Grüsse Frank

  SvaraRadera
 5. Du har jo en hel dyrepark rett ved deg du. Heldig du er....
  Flotte bilder fra turen. Nydelig natur som formidler stillheten også.
  Ønsker deg en flott fotohelg.
  Fra Hilda

  SvaraRadera
 6. A very rich blog with great photos. The reflections in the water, I find great! What a prachtgie plates that. Compliment

  SvaraRadera