tisdag 23 oktober 2012

Jaktträning med Ayla och Trym

Igår blev det inget inlägg då det var sådant strul med filmerna jag tänkte visa. Idag märks att det kommer kyla in över landet. Tänk att vi hade så fint och varmt väder i söndags.

Vi var ute med Ayla och Trym på den mindre jaktmarken för att de skulle få träning. Ayla har inte lyckats få ett drev på minst en timme ännu. Vill efter det starta henne på jaktprov.
Vi släppte henne och hon sökte ut bra. Det var fina vittringsförhållanden på morgonen men det fanns nog inga djur inne. Efter en timme fick hon tag i något men det gick ut över den breda bäcken som vanligt.

                                                                         
                                                                     Ayla söker ut

När jag gick i skogen medans Ayla sökte ut såg jag denna konstiga sten. Den var stor men under den låg en mindre sten. Vem har lagt den där så den stora stenen inte välter??


Nu hade det blivit varmt och solen lyste från en härligt blå himmel. Vi släppte Trym och ganska snart så började han väcka...några småskall som gick över i kontinuerligt skall. Det kallas upptag.
Vad kunde han ha hittat. Trym har ett bra skall och jag tog fram lilla kompaktkameran för att filma och få med hans skall , då händer detta.......
Notera vid tallen....en hare kommer ut och springer mot oss...den vänder och springer in i skogen. Trym kommer strax efter, snurrar runt lite men hittar spåret in i skogen.

Han jobbar på bra och man blir glad när detta är hans första riktiga drev där han kan hålla på. Hardrev är det bästa att jaga in unghundar på. Han skall ju bli en rådjurshund men det är nog inga problem.

Drevet gick över ett nygg kalhygge dom man gjort iordning för plantering så det var nog lite jobbigt att springa där.


Bytte till min systemkamera då batteriet var slut på kompaktkameran. Det är ju bättre kvalité men ursäkta skakigheten för jag hittade ju inte var han var bland stubbarna ....                                                             Husse spanar efter Trym

Jag stod och tittade på vägen och lyssnade till Tryms fina skall.....vad händer då. Haren kommer ut ur skogen och springer rakt emot mig. Fick haren på bild men hade fel bländare inställd. Hade inte tid att kolla det ju....                                                   Haren kom i full fart                                                      Ups....bäst jag vänder.....Det var en fantastisk dag i skogen med vovvarna. Solen var varm och man fick ta av både jacka och tröja. Tshirt väder i oktober. Det var +15 grader varmt och säkert årets sista varma dag för oss.
 

23 kommentarer:

 1. trym has a good voice! :) run, rabbit, run!

  SvaraRadera
 2. Mooie foto's mooie natuur is het daar.
  groetjes Herman,

  SvaraRadera
 3. These are great photos! The woods are beautiful as usual and the big rock on the little rock is really cool! It's fun to see the dogs working. Nice videos!

  SvaraRadera
 4. Wunderschöne Fotos...
  Ja Tibi ist ein Beagle und ein Jagdhund...
  nur sie Jagd nicht, sie ist wohl ehr eine Hegerin.
  Ich glaube wenn ein Hase sie erschrecken würde, wäre Tibi auf der Flucht und nicht der Hase.
  Sie lässt sich toll von allen Tieren abrufen.
  Liebe Grüsse von Sylvia ( habe mich sehr über deinen Besuch gefreut.)

  SvaraRadera
 5. Fantastisk skog du visar upp här. Förmodligen med sin vitmossa på marken väl ägnad att fotografera oxå. #3 en helt underbar bild, tycker jag. / Deerhunter

  SvaraRadera
 6. Vad dina hundar är duktiga..gillade skarpt haren när den sprang mot dig..han såg så glad ut..=)..

  SvaraRadera
 7. Va kul! En svenskhare på benen dom ser jag inte för ofta, kan gå flera år emellan. Skogsbilderna är jättefina och när man tittar på klippen och lyssnar på Tryms drevskall så får man den där känslan i kroppen.

  SvaraRadera
 8. Flott gammelskog du har bilde av her! Og stenen har kanskje isbreen for lenge siden hjulpet til med?
  Skjønner haren tok til vettet og snudde ja:)

  :)

  SvaraRadera
 9. grattis med harlos, det er jo superkul. Riktig bra lyd på Trym også. Höres ut som du også ble glad:) dags at ta med haglebössan?

  SvaraRadera
 10. Vad kul med haren! :-D Blev ju en fin träning för Trym - du kanske borde ha använt bössan istället för kameran, så han fått lite belöning för sin goda insats!?

  SvaraRadera
 11. Great photos and the videos are beautiful, you live in a beautiful country with beautiful forests.
  Greetings Irma

  SvaraRadera
 12. Trevligt och spännande med filmerna/brita

  SvaraRadera
 13. Nice impressions of the Swedish forest. Watching your films I noticed that you have to clean your sensor and/or lens,because i saw some darks spots in the bleu skies. I would be a pity to see spots on coming beautiful pictures of the skies, like sunsets.
  Greetings, Kees

  SvaraRadera
 14. Prachtige foto's, mooie natuur is het daar.
  Groetjes Tinie

  SvaraRadera
 15. I Skåne hade vi nästan 20 grader i lördags - men lika härlig skog som i Småland, det finns det inte här! Jättefina bilder, jag blir sugen på att försöka fota lite jag också...

  SvaraRadera
 16. Prachtige foto's uit een mooi Zweden
  Maar je vorige blogje met die Elanden (vertaalt las ik koeien/stier)
  Bij mij werkt de vertaler inderdaad niet ..Krijg het helaas niet goed.
  Groetjes Henk en een fijn weekend

  SvaraRadera
 17. Härliga skogsmiljöer, och fina jaktupplevelser. och stenen....ja det är ju en märklig historia...det är nog skogstrollet som lyft upp den stora stenen tills en liten medhjälpare lagt den lilla stenen under:-)

  SvaraRadera
 18. Hi Majsan,

  that you do not every day a post move is not bad. I can still keep all neit to daily posts.

  Here you have really beautiful photos and your videos are also very nice clear. Beautiful country it is :-)

  SvaraRadera
 19. Så utrolig gøy :) Bra jobba av Trym :)

  SvaraRadera
 20. Så härligt att han fick upp en hare och att du hann fånga den på bild :)) Kul!
  Ja vilken värme ni haft, men nu kommer nog kylan...Idag fick vi lite snö :)

  SvaraRadera
 21. Ja, nu är det lite annat än t-shirtväder, får man ju säga... <:-) Fast här har vi inte fått snö - än iallafall. Men jag trodde det en kort stund i eftermiddags, för då började det hux-flux att vräka ner nåt vitt. Men det var "bara" en hagelskur. Isch...

  Jag har rättså kassa sommardäck på min bil, så jag borde väl försöka få någon av husets karlar att byta till vinterdäck på den nu i helgen. Men de har förmodligen inte tid!? Imorgon ska de iallafall av på nån "bjud-jakt" där det ska jagas vildsvin med hundar. Idag hade förresten sonen fått ett telefonsamtal från dem som utfärdar vapenlicenserna, för de hade upptäckt att han hade glömt fylla i sitt personnummer och skriva sin namnteckning nånstans i sitt jägarexamens bevis. Så nu måste det fixas, och en ny kopia på den skickas till dem, innan han kan få sin licens. Stånk!! Men förhoppningsvis kan den väl bli klar under nästa vecka iallafall.

  Trevlig helg!! :-)

  SvaraRadera
 22. Vilken fantastisk skog och trevliga njutbara bilder :)
  Tack så mycket för din fina kommentar.
  Du frågade om min utrustning - jag använder Olympus och Olympus Zuiko objektiv. För det mesta makro och tele 50-200mm, 2,8.
  Hälsningar Halina

  SvaraRadera