söndag 21 oktober 2012

Skogens konung



Idag har vi varit ute med Ayla och Trym i skogen. Det har varit en härlig dag med sol och ganska varmt väder. Det var att bara gå i Tshirt i skogen. Vi var väldigt nöjda med dagen och speciellt Tryms prestation. Men det får jag skriva om imorgon.

Här kommer de lovande bilderna på den fina älgtjuren och en älgko som var på älgfältet igår kväll. Det var ju som vanligt dåligt ljus och högt ISO blev det och då tyvärr brus.
Jag var iväg för en stund sedan när det var lite ljusare men de var inte där. Nu kan jag inte titta till dem i veckan pga arbete och att det blir mörkt fort innan man är hemma. Skulle vara kul att få bilder med lite bättre ljus.
Men det är ju djur som rör sig i skymningen.















Älgkon blev lite nog lite störd då flera bilar stannade till. Ofta tittar man inte upp i hörnet på detta fält när man åker förbi. Men det är klart att ser man en bil stå där då tittar man ju.




 

27 kommentarer:

  1. Vilka vackra bilder pa dessa vad heter det nu pa svenska???? Majestic animals, is what I was trying to say. Do you know that you have helped Sweden to pass several other countries in my Flag Counter, I think Australia and some others in viewing my blog. You can check it out at the bottom of my blog. So thank you, I wasn't doing all that great with the Swedes until I met you. Including my family and friends. Oh, well.....

    SvaraRadera
  2. Love these photos! Those are good looking elk (moose here in the U.S.)!

    SvaraRadera
  3. här har det varit uppehåll i älgjakten två helger nu men nästa ska dom ut .fina bilder den på räven var ju super ,vi såg också en tjäder idag på våra rundor ,kram Nette

    SvaraRadera
  4. Kon ä säkert gammel så svankig i ryggen som ho är, ser rätt grå ut i huvvet mä. Tjuren har klarat sej än, det va gött att se. Blir nog fina kalvar nästa år efter honom.

    SvaraRadera
  5. Woow ,det var en riktig bamsing du fick se .. och så himla kul att du fick bilder på den också :) Jag tycker dina bilder är kanon bra ,jag ser inte några fel ;)
    svar; Just nu har vi ingen kontakt med Vittass och hennes familj ..de håller på att hugga ner en massa träd där de har deras gryt,så de har troligen flyttat på sig ..det gäller att leta på vart.. men jag tror de kommer tillbaka när det har blivit lugnt där igen .. ja inte dom alla för de delar nog på sig ..men en av dom kommer nog till deras gryt igen ..hoppas jag i alla fall
    kram

    SvaraRadera
  6. Wat een grote beesten zijn dat erg mooie foto's.
    groetjes Herman,

    SvaraRadera
  7. Das sind doch ganz tolle Bilder geworden. Es muss doch aufregend sein die Elche zu beobachten.
    Liebe Grüße vom Emma und Lotte Frauchen

    SvaraRadera
  8. Es ist schwierig Tiere bei wenig Licht zu fotografieren. Aber trotz der hohen ISO Zahl sind die Bilder gut geworden. Es ist doch einfach schön, wenn man Wildtiere in Freiheit fotografieren kann.
    Ich wünsche dir einen guten Start in die neue Woche.
    Liebe Grüsse
    Angela

    SvaraRadera
  9. I love your moose! They seem so common there. I know the high ISO frustration. I have the same frustration very often, especially at this time of year.

    SvaraRadera
  10. Every time you see the elks I think you will be impressed. And of course it is a continuous attempt to get the best possible pctures :)
    Gretings, Kees

    SvaraRadera
  11. Hej!
    Tycker du skall vara jätte nöjd med både bilder och möte. Det är ju aldrig lätt att fotografera när det börjar bli mörkt på djur som hela tiden flyttar sig...
    Ha en fin vecka
    /Ingemar

    SvaraRadera
  12. Åh, vilka spännande bilder!
    Lite brus gör inget när motivet är så fantastiskt.
    Hälsningar Halina

    SvaraRadera
  13. Fin oxe! Har Ni fåt skjuta nån älg än?

    SvaraRadera
  14. Hej-Hej!

    Var inne här tidigare i morse och skrev en kommentar, men när jag skickade iväg den så "slocknade" sidan, och tydligen försvann kommentaren ut i cybern då...? <:-) Nåja! Kan ju försöka skriva ungefär samma saker igen:

    Ett: Maffig tjur!! :-)

    Två: Om du exponeringskompenserar något eller några steg åt minus-hållet, så kan du hålla nere ISO:t lite grann, och därigeon minska lite på bruset. Fast då kommer fotona att bli mörkare - men å andra sidan är det ju skummare när du fotar än vad det faktiskt ser ut som. Tror jag iallafall!? :-)

    Ytterligare ett tips när det gäller brusiga foton: Testa att göra om dem till svartvitt! Då blir bruset ibland rent av klädsamt! :-) Dra upp kontrasten rätt mycket också då.

    Ha en fin dag!! :-)

    SvaraRadera
  15. Vilket vackert par! Det är mäktiga djur :)

    SvaraRadera
  16. Riktig bjässe du fick på bild!
    Måste varit ett härligt möte.
    Må väl / Kenny

    SvaraRadera
  17. Vanskelig lys ja, men en dag så treffer du på dem i det rette lyset :-)
    Et flott par okke som!
    Rune

    SvaraRadera
  18. Great pictures of the bull and the cow in the evening twilight.

    SvaraRadera
  19. Snygga och ståtliga!

    Nu har vi lyckats med kameran på Palles rygg att fånga hans första riktiga ståndskall med skott på älgen. kameran är värd varenda krona, vilket nöje!!/brita

    SvaraRadera
  20. super .. so stolze Tiere so nah zu beobachten... das ist doch was sehr schönes..
    Grüsse Frank

    SvaraRadera
  21. Det gör inte ett smack att de är lite brusiga. Det är ju hopplöst nu när det mörknar så tidigt.Bilderna är kanon i alla fall. Jag önskat att det var jag som hade tagit dem.
    Förresten vilken jättesöt bild du har tagit på räven. Tror du att jag blir avizzz eller?
    jag ser aldrig en räv. Jo i så fall ligger den död vid vägkanten.
    Jädrar vilket galt han sköt.Jättebra.En sån skulle inte jag vilja möta om den var lite skadad för himmel så farliga de är då
    Kör man på en skall du aldrig gå ur bilen direkt utan åka en 100 m. bort innan man går ur och kollar hur det gick.
    Vi har en älg som går i trädgårdarna här.Jag får väl sätta mig på pass någon kväll.
    ha det toppen med alla dina fantastiska bilder på alla djur och fåglar och så hundarna förstås.De är skitsöta.
    Kramizzzar i massor

    SvaraRadera
  22. Eviga ögonblick..som ingen kan ta ifrån oss..bra eller dålig bild..har ingen betydelse..det är ögonblicket som räknas..ha det

    SvaraRadera
  23. Åh... det var riktigt stora älgar du fångade i kvällsljuset.
    Trevlig kväll /bea

    SvaraRadera
  24. For et møte!!! De er jo så store og elegante.
    Synes du har fått gode bilder når en tenker på lyset og regnet.
    En dag får de i strålende vær.
    Fra Hilda

    SvaraRadera