onsdag 28 december 2011

Älg-och grisjakt

Jag trotsade min förskylning och det blev jakt. Ville ju inte missa att vi hade fått med våra jaktkamrater från stora marken med sina hundar. Cindy jag skrivit om tidigare som drev gris så bra senast. En riktigt duktig grishund.


Vi började med att Silver och Jackson skulle gå igenom östra såten. Vi kanske skulle hitta älg där. Vi har ju en vuxen kvar och fri kalv. Jag fick som vanligt pass nr 2. Finns bilder från det passet så det skall jag inte visa igen. Jackson kom förbi och hälsade på .

Hundföraren meddelade på radion att han nästan var framme varvid det kort efteråt smällde. På tippen igen!!! Vårt generalpass. Det var inte sant. Jo en av våra danskar hade skjutit en tjur. Det hade kommit ko men kalv men kalven kom inte inom skotthåll. Då kommer tjuren efter dem och det var ju bara att skjuta på 30 m. Sonen som satt med fick en upplevelse och klappade sin Pappa på axeln efteråt: -Du fick den!! Det var en liten pinntjur,inte alls stor. Bra att ta.

Lite lunch och sedan var det dags för Cindy men även Jakson fick gå en såt. Cindy fick upp ganska omgående en gris. Det gick hit och dit. Blev ståndskall och sedan gick det loss igen. Cindy var enligt hundföraren lite avvaktande. Det var en STOR gris. Hundföraren smög på alla fyra i den täta planteringen men insåg snabbt att det var ingen idé. Här var det nog bättre att dra sig tillbaka.
Troligtvis var det en sugga som skulle ha kultingar. Stor och tjock eller en stor galt. Vi avbröt jakten och enades om att vi haft en toppenjaktdag i skogen. Bra jaktväder och glada skratt.
Här är Cindys spår.
8 kommentarer:

 1. herre jösses vad hunden har sprungit ;) kul att ni inte blev lott lösa;) min sambo håller på att ta jägar examen så tycker det är riktigt kul och intressant att läsa din blogg för att få en inblick i vad allt handlar om:)

  tack för din kommentar och att du försökte leta rätt på det.fick den kommentaren på mitt inlägg "min vinter och vår 2011"

  Linda

  SvaraRadera
 2. Ännu en härlig jaktdag :) Så fin hunden är också.

  SvaraRadera
 3. Det är så roligt att läsa din blogg...Du är alltid på gång =0)...Vilken stor område hundarna gick..duktiga...Det tar tid att lära sig hur allt fungerar...Jag får följa med nån gång och fotografera mina rådjur..men det som är så roligt..när min man och barnen..åker själva ser de rådjur..men inte när jag är med hahaha...Ha en underbar dag.

  SvaraRadera
 4. Hej! Jag läste på teds blogg att du skulle starta på drevprov så lycka till.Jag får vänta tills nästa helg om vädret tillåter.Ha det gott! /Stefan

  SvaraRadera
 5. Grattis till älgen.
  Synd att ni inte fick korn på några grisar med.

  SvaraRadera
 6. Så hærlig med en flott jaktdag. :)

  SvaraRadera
 7. My congrats on the elk! :)

  Love the way you have your header set up on your blog...very nice! :)

  SvaraRadera
 8. Mooie foto's van de jacht en de natuur, ik bekijk uw foto's met veel plezier.

  groetjes, Joop

  SvaraRadera