fredag 30 december 2011

Tyra på drevprov

Idag var det dags för Tyra att visa vad hon kan på Smålands ordinare drevprov. Det har ju inte varit möjligt att ha provet de senaste åren pga kyla och snö. Idag var det perfekta förhållanden, ingen vind och +4 grader.

Vi fick åka en bra bit till domaren som hade egna marker. Min GPS hade inga kartor i sig på detta område, men domaren lånade ut sin. Man vill ju veta vart hunden är på okända marker. Hon fick upp ganska omgående och gjorde ett bra drev på över en timme tills jag fick stopp på henne. Hon vill ju inte komma.
Nästa släpp var nog gamla slag. Det var över en timme kvar och möjlighet till ett bra drev vilket hon fick upp. Det gick lika bra här men att komma var inte att tänka på för Tyra. Vi fick stopp på henne på ett hygge. Då jag försökte genskjuta henne så trampade jag i en håla och knäleden drogs bakåt. Kände en smäll i vaden och knäade av smärta. Drog på mig en rejäl muskelbristning. Det har jag haft innan på samma ställe.  Trist att ha dragit upp det igen. 6-8 veckor tar det innan det är helt ok.

Efter kollegie blir det fastställt vad vi får för poäng. Ett första pris har hon idag. Då hon presterade bra kan poängen bli höga. Är jättenöjd med henne.


Tyra var nog inte klar efter sina 5 tim

På vägen hem så åkte jag en vacker väg med massa härliga motiv men det började bli mörkt och vaden värkte när jag klev in och ur bilen.7 kommentarer:

 1. So wie ich die Übersetzung verstanden habe, war dein Hund Tyra gut. Gratuliere!
  Aber du hast Pech gehabt mit deinem Bein. Ja, ein Muskelriss tut weh. Ich wünsche dir gute Besserung.
  Liebe Grüsse
  Angela

  SvaraRadera
 2. Stort grattis till dig och Tyra.
  Hoppas ditt ben blir bra snarast .

  SvaraRadera
 3. Yes, my congrats as well. Hope you get to feeling better. My legs are aching from climbing up and down deer stand ladders...after a few days it goes away. :)

  SvaraRadera
 4. Grattis med bra drevpröve. Herlig nå hunden er full av jaktlyst, Tyra virker superbra. Önsker deg et godt nytt år. Veldig kul å fölge din blogg. Kommet litt snö her i natt, men ikke for mye. Neste år skal innledes med et flott drev av Albin:)

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Grattis till 1a priset,hoppas det inte var allt för galet med ditt ben. GOTT NYTT JAKTÅR /Stefan

  SvaraRadera
 6. Ich wünsche dir und deiner Familie ein schönes neues Jahr mit vielen tollen Erlebnissen! (Ferien in Österreich etc)
  Wir hoffen hier auch im nächsten Jahr viele schöne Fotos zu sehen und spannende Geschichten zu lesen!
  Liebe Grüsse
  Yvonne & Raphael

  SvaraRadera
 7. Bra jobba av Tyra. Grattis :) Men så uflaks med foten din. God bedring.

  SvaraRadera