torsdag 29 december 2011

Älgjakt med resultat

Idag skulle vi ut på stora marken. Det blåste en del men det var ändå rätt ok. Vi skulle se om vi kunde få tag i någon kalv. Vi var inte så många så det gällde att ställa ut rätt.

Våra karelare Jackson och Silvers Pappa var på besök. De hade kört ända från Borås på morgonen. De var lite nyfikna huruvida de utvecklats. Alla 3 hundarna skulle släppas på olika håll på marken. Redan vid släpp av Pappan krockade de nästan med en 6taggars tjur. Inte lovlig tyvärr. Det blev långskjuts med den.

Jag hade satt mig på ett stort hygge. Det regnade bra och blåste. Jag hittade lä vid en plantering.Plötsligt ser jag långt borta en älgko med kalv gå i sakta mak. Lägger mig ned då jag hade en liten kulle som stöd. Kalven var nära kon och det var långt håll. Sned vinkel och jag avstod skott. Sedan var det ju ingen hund med. Det är ju alltid roligare att skjuta för våra hundar.
Jackson var i närheten när jag meddelade ut vad jag sett. Han hittade dem och det var upptag. Plötsligt smäller det och jag är helt säker på att det är min sambo som skjutit. Enda skytten åt det hållet. Men det var vår gäst. Kon och kalven hade kommit farande rätt mot honom i skogen varvid han sköt kalven som var en tjurkalv.
Det var Jacksons första djur som sköts där han jobbat fram dem helt själv. Kul när det går framåt för en unghund. Hans husse var jättestolt.
Våra selar kom till användning idag igen.

Efter lite lunch tog vi en såt till. Det blev upptag och ståndskall av Jacksons Pappa men det var en liten kviga och hon är fredad. Vi hade mycket älg inne idag vilket alltid är trevligt.

Det är mycket vatten i skogen nu och det bildas små vackra bäckar och det kan man ju inte låta bli och fotografera.

9 kommentarer:

 1. Fasen va kul ni har det. ;-)

  / Leif D.

  SvaraRadera
 2. Fina bilder och roligt läsning som alltid :) Ännu en härlig dag ute i skogen :)

  SvaraRadera
 3. Härligt. Verkar haft en spännande jakt. =)
  Grattis till älgen.

  SvaraRadera
 4. grattis ! =) riktigt skoj när de lyckas!!
  gott nytt år

  SvaraRadera
 5. Habt ihr immer noch so warm?
  Das Jagen ist Teamwork, verkauft ihr das Fleisch oder nimmt jeder von euch ein Stück Fleisch mit?

  Ich wünsche dir alles Gute und viel Glück im neuen Jahr.

  Liebe Grüsse
  Angela

  SvaraRadera
 6. låter som du haft en härlig och händelserik dag:) jag kan ju tycka lite synd om djuren men jag förstår också även varför vi har jakt. Kan nog säga att jag är lite nyfiken själv på det också sen min sambo börja på jägarexamen. Därför jag tycker det är kul att läsa din blogg och även se dina fina bilder :)

  Gott nytt år!

  SvaraRadera
 7. Vilken härlig dag Ni har haft. Själv har jag varit ganska så OFF, så jag har inte varit bra på att vara inne och läst p.g.a ögoninflammation...vill nu önska dig, din sambo och Era hundar ett gott nyttår med många framgångar. Kramen!

  SvaraRadera
 8. Ja, da blir det enda mer elgkaker :-)
  Forøvrig fine bilder også, særlig 2,3 og 4.
  Skogsbekker er flotte og spennende motiver men ganske vanskelig å få gode bilder av, anbefaler et stativ til det og gjerne et polaroidfilter. Bruk lengre eksponeringstider, f/11 og lav ISO så får du flott mykt slør i vannet, samt den beste kvaliteten på bildene dine som fotoutstyret ditt kan gi deg!
  Et riktig Godt Nyttår til deg og hundene dine!
  Blir spennende å følge med videre inn i det nye året :-)
  Rune

  SvaraRadera