tisdag 27 december 2011

Premiär för teleobjektivet

Det blev att vara hemma från skogen idag med. Jag nyser och det är bra åtgång på pappersnäsdukar. Vi hade tänkt ut och släppa Ayla en sväng men då jag inte känner mig ok och det blåste rätt bra så blev vi hemma. Synd  nu när man är ledig och tänkt vara ute i skogen varje dag.
Det blev en sväng till staden för att fylla upp kylskåpet lite. Jag hade med mig kameran med teleobjektivet på. Man vet ju aldrig vad man får se.

Någon mil hemifrån ser jag på bra håll en älg. Min sambo får stopp på bilen och jag kan fotografera.


En ensam ko. Jag tog många bilder men detta är en av de få bra. Vad jag lärde mig. Att använda manuell fokus. Många bilder blev fokus på björkarna då det var autofokus på.


Så här långt borta var älgkon

När vi svängde in på mindre vägen några kilometer hemifrån så fick vi möta denna älgfamilj.
Det blev många bilder. De stod länge och tittade på oss. Sedan ville de springa sin väg men jag fick stopp på dem med älgläte jag försökte mig på. Det blev såklart fler bilder.


En fin älgko med sin tjur- och kvigkalv. De hade klarat sig från älgjakten i år.

Så här långt borta var de.


Vi körde hemåt och bara efter ett par hundra meter så springer det 3 rådjur nära vägen. Sambon slänger sig på bromsarna men de är stötta och stannar bara kort.


Det var långt och jag beskärde bilden lite.


När vi bara kom 200 m till så såg jag två rådjur igen!!! De rusade iväg men stannade på en höjd. Jag klev ur bilen för det var det enda sättet att fånga dem. Där borde jag haft manuell fokus. De sprang bakom oss över vägen och vips var de borta.


Vilken viltsafari vi haft idag. Så här mycket djur har vi inte sett på en gång på väldigt, väldigt länge. Himla roligt var det!

Nu hade mörket börjat lägga sig och på himlen såg vi detta. Undrar om Alladin varit ute??


15 kommentarer:

 1. va kul att få testa det nya objektivet och vilka fina bilder du fick till :)

  SvaraRadera
 2. So viele Tiere habt ihr gesehen, was für ein Glück. So tolle Fotos hast du gemacht.
  Für mich ist es immer sehr spannend, wenn ich Tiere beobachten kann. Leider ist das in der Schweiz sehr schwierig.
  Liebe Grüsse
  Angela

  SvaraRadera
 3. Litt av en "viltsafari" du har vært på i dag! Og det siste bildet var jammen spesielt :)

  SvaraRadera
 4. De blev toppenbra!! Vilken himla tur att ni fick se så många djur på en och samma dag...jag spanar varje dag efter älg, men de verkar ha emigrerat härifrån:)) Krya på dej!

  SvaraRadera
 5. Du är duktig med kameran. Förmodar att objektivet har någon form av bildstabilisator annars är du väldigt stadig på hand.

  / Leif D.

  SvaraRadera
 6. Hej!hoppas du har ahft en bra jul...vad det har blåsigt=(...jag blev lite avis på dina bilder=)(skojar)...jag har försökt i flera veckor kunna fotografera nån rådjur men jag tror att de gömmer sig för mig hahaaha...Men de var jätte fina bilder..speciellt älgen...vad stor den var..Önskar dig en jätte skön dag..Kram

  SvaraRadera
 7. Väldigt fina bilder! Kul att du fick så många djur på bild! Hoppas grisjakten går bra idag.

  SvaraRadera
 8. Kanonfina bilder. Vilken tur med alla djuren ni såg =)

  SvaraRadera
 9. Jättefina bilder, kul med det nya objektivet

  SvaraRadera
 10. Godt for oss som leser at tomten var snill. Flotte bilder, og mye vilt. Kul å se at det finns dobbelkalv igjen, noe å jakte på neste år også.

  SvaraRadera
 11. Härliga bilder o det är inte var dag man får möta en älgfamilj ! Bra jobbat med lätet som bevisligen funkade !

  SvaraRadera
 12. Flotte bilder av elgene, særlig bilde nr 3 likte jeg godt :-)
  Noe liknende som på det siste bildet har jeg aldri sett før...tøft!
  Rune

  SvaraRadera
 13. Skojig leksak du fått!!! Ibland tycker jag att det blir bättre om man ställer in kameran så att den istället för att fokusera "smart" autofokuserar på en enskild punkt itället. Jag tycker att moderna objektiv kan vara lite svåra att fokusera med manuellt då det ofta är väldigt små marginaler när man vrider...

  SvaraRadera
 14. Great pictures of wildlife and love your camera. I try to remember to take my camera as well...you never know what you might see. Thanks for sharing! Very nice! :)

  SvaraRadera